- Grunnen til at jeg sier dette er greit, er at Håvard er som han er

Superstjernen David Akers i Ruglands skygge.

MESTER OG LÆREGUTT: Håvard Rugland stjeler overskriftene i forsesongen, men David Akers (innfelt) får etter all sannsynlighet jobben som kicker for Detroit Lions. Foto: NTB Scanpix
MESTER OG LÆREGUTT: Håvard Rugland stjeler overskriftene i forsesongen, men David Akers (innfelt) får etter all sannsynlighet jobben som kicker for Detroit Lions. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter torsdagens tap for Cleveland Browns står Håvard Rugland og David Akers likt med tre godkjente field goals hver i Detroit Lions' sesongoppkjøring.

I kampen om oppmerksomhet leder likevel nordmannen soleklart.

Mens rutinerte Akers forbereder seg i ro og fred, blir Rugland omringet av presse og fans, som et etterlengtet fenomen i en ellers stille forsesong.

Men 38-åringen lar seg ikke irritere over å havne i «kickalicious»-skyggen.

- Hør her, NFL er en så stor greie internasjonalt. Bare se på antallet som følger Super Bowl. Vi spiller kamper i London. Hovedgrunnen til at jeg sier at dette har vært helt greit, er typen person Håvard er. Jeg har virkelig satt pris på å bli kjent med ham, å tilbringe tid sammen med ham, sier David Akers, ifølge Detroits offisielle hjemmesider.

- På den måten har det vært en velsignelse for meg. Du møter noen, lærer kulturen deres å kjenne, du prøver å forklare amerikansk fotball for dem. Måten han fikk denne muligheten på er sinnssyk, men han er talentfull. Han setter sparkene, sier NFL-stjernen.

Feil med teknikken
Akers vet som alle andre at kicker-plassen i Detroit Lions-troppen er hans nesten uansett, og det hjelper nok også til med å gjøre Rugland-hypen lett å svelge.

I helga måtte veteranen til og med snakke med norske tv-team om sin nye protesje, men han gjør det tilsynelatende gjerne, og avsluttet intervjuet lystig med et «welcome to America».

Med tre Pro Bowl-opptredener på rad før fjorårssesongen har også David Akers kunnskap nok til å se hva Håvard Rugland trenger å forbedre for å kunne få en karriere i NFL.

- Han sparker ballen ulikt hver eneste gang. Det er ingen konsistens i det hele tatt, sier Akers, og sammenlikner med golf:

- Det er noen golfspillere du kan se at egentlig gjør noe «galt», men så gjør de det virkelig bra på sin måte likevel. Det er Håvard akkurat nå, sier 38-åringen.

Ok situasjon
Og Akers hjelper Håvard Rugland så godt han kan, som da han minte nordmannen på å ta avsparket etter det første field goal-treffet i debuten.

- De fleste som er med på leir i forsesongen er flotte karer, men jeg har opplevd primadonna-typer, sier han.

- Når du har med folk som Håvard å gjøre, som du kan henge med dag inn og dag ut, da gjør det situasjonen ok. Uansett om det er mediehysteri eller ikke, sier Akers.

Detroit Lions fortsetter forsesongen mot storlaget New England Patriots natt til fredag.