Grunnfjellet slår sprekker

ULLEVAAL (Dagbladet): Selve grunnfjellet på Drillos, stopperduoen Henning Berg (28) og Ronny Johnsen (28), slår sprekker i form av skader og reservestatus. - Bildet er ikke så krystallklart lenger, innrømmer Drillo.

Det er en innrømmelse som gir grunn til bekymring. Duoen Berg og Johnsen har holdt et meget høyt og stabilt nivå, og har fortjent blitt betegnet som et av verdens beste midtstopperpar.

Berg med autoriteten, innsatsviljen og kløkten. Johnsen med farta og ballkontrollen.

Men knappe to måneder før VM-åpningen bekrefter Drillo at det er grunn til å stille spørsmål ved utviklingen til de to United-stopperne.

  • Ronny Johnsen har en lei tendens til å pådra seg skader, og meldte forfall både til Frankrike-kampen og Belgia-kampen.
  • Henning Berg er ute av United, og for tida et fjerdevalg som stopper - etter Ronny Johnsen, Gary Pallister og David May.

Han sliter dessuten med lyskeplager, og maktet ikke å spurte i mer enn 30 meter da Drillos-kandidatene sist testet hurtighet over 40 meter.

Mange gode

Selvsagt prestasjonshemmende for begge. Og sammen framstår de ikke lenger som det udiskutable stoppervalget under VM.

Det hjelper bare litt at Drillo påpeker følgende:

- Stopperplassen er en av de posisjonene vi har mange gode å velge mellom.

Det gjenspeiles også i den Danmark-troppen han offentliggjorde i går. Den inneholder fire rene midtstoppere, i tillegg til Steinar Nilsen, som utmerket godt kan trekkes inn fra en tenkt høyrebackplass.

Et signal om at Drillo vil ha mer trykk og konkurranse rundt stopperplassene.

Norges beste

Drillo liker ikke situasjonen til Henning Berg i United, men ble oppglødd etter å ha ferdiganalysert landskampen mot Belgia. Summen av plusser og minuser viste at fungerende Drillos-kaptein Berg var Norges beste.

- Det var den gode, gamle Henning, bekrefter Drillo.

TVILSOMT VALG? Det er ikke lenger opplagt at Ronny Johnsen (t.v) og Henning BErg (t.h) får stopperplass i VM.