Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gruppas mest undervurderte

Steinar Erevik og Bjarte Myrhol skriver om kveldens motstander.

• Direkte på Dagbladet.no: Følg Norge -Slovenia fra kl. 20.15

Håndballdrama, thriller eller gyser. Kall det hva man vil. Gårsdagens kamp mot Polen må i alle fall ha vært strålende underholdning en tirsdags kveld.

Oppgjøret endte til slutt uavgjort. Slik kamputviklingen var føler vi at Polen bør være mest fornøyd etter å ha lurt med seg ett poeng.

Etter å ha ledet gjennom hele andre omgang er det bittert at alle utvisningene på slutten hjalp polakkene tilbake i kampen.

De to franske dommerne, sammen med et internasjonalt sammensatt sekretariat, så ut som om de hadde behov for å komme i fokus. Det klarte de med bravur.

Selv om poengtapet føltes surt i går, må vi klare å se hvilken prestasjon vi egentlig gjorde. Polen vant VM-sølv i fjor med samme mannskap. Poengdelingen i går er derfor et resultat vi kan være stolte av og vi er ennå gruppeleder.

Det er positivt at ballen fremdeles ligger i våre hender, og vi har selv muligheten til å avgjøre vår egen skjebne. Den lille skuffelsen vi følte i går sier derfor mye om våre egne ambisjoner.

Men vi har verken tid eller råd til å deppe. Allerede i kveld er det duket for en ny tøff kamp i Stavanger.

Slovenia, gruppas kanskje mest undervurderte lag, er motstander. Med klassespillere på alle posisjoner blir også slovenerne en tøff nøtt å knekke.

Spillere som Gorad Skof, Vid Kavticnik, Roman Puntgartnik, Uros Zorman og Ales Pajovic er alle sentrale spillere på de beste lagene i Europa. Slovenerne har fremdeles mulighet til å spille om en semifinale-plass og kommer garantert ikke til gi oss noe gratis.

Vi er derimot sikret en plass blant de seks beste og gode muligheter for enda bedre plasseringer med seier i kveld.

Publikum i Stavanger Idrettshall fikk valuta for inngangspengene i går. Vi trenger den samme støtten i kveld. Forhåpentligvis blir det ikke like spennende som i går.

Og husk: Vi har ennå ikke tapt i årets europamesterskap. Sammen skal vi sørge for at det forblir sånn også etter kampen i kveld.

SKUMMEL SPILLER: Ales Pajovic (t.h.) er en av de slovenske spillerne Bjarte Myrhol og Ole Erevik advarer mot. I bakrgunnen ses Goran Kozomara. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
SKUMMEL SPILLER: Ales Pajovic (t.h.) er en av de slovenske spillerne Bjarte Myrhol og Ole Erevik advarer mot. I bakrgunnen ses Goran Kozomara. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer
image: - Gruppas mest undervurderte
RESPEKT: Bjarte Myrhol (t.v.) og Ole Erevik mener Slovenia er den mest undervurderte motstanderen i Norges gruppe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media