SKADET: Danmark må stille med en svekket utgave og uten kaptein Daniel Agger i fredagens EM-kvalifiseringskamp borte mot Serbia. AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / CLAUS FISKER
SKADET: Danmark må stille med en svekket utgave og uten kaptein Daniel Agger i fredagens EM-kvalifiseringskamp borte mot Serbia. AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / CLAUS FISKERVis mer

Gruppeleder Danmark må spille uten kaptein Agger

Ute med lyskestrekk.

Danmark må stille med en svekket utgave og uten kaptein Daniel Agger i fredagens EM-kvalifiseringskamp borte mot Serbia.

Brøndby-forsvareren Daniel Agger blir ikke klar etter at han pådro seg en lyskestrekk i søndagens kamp mot Hobro.

Avgjørelsen ble tatt av Agger selv og landslagssjef Morten Olsen i fellesskap etter en kort telefonsamtale. Der kom det fram at risikoen for å forverre skaden var for stor, skriver Det danske fotballforbundet på sin hjemmeside.

Agger gikk også glipp av de to siste EM-kvalifiseringskampene mot Armenia og Albania på grunn av skade. Agger kom i høst til Brøndby fra Liverpool og kjemper mot blant andre Fredrik Semb Berge om en plass i Brøndby-forsvaret.

Kampen i Beograd går uten tilskuere etter tribunebråket i kampen mellom Serbia og Albania i oktober. Det bekreftet Det europeiske fotballforbundet (UEFA) tirsdag.

Danskene har bedt om en avgjørelse fra UEFA, men forbundet skal først behandle ankesaken 2. desember. Serbia ble tilkjent seier 3-0 i kampen og samtidig fratatt tre poeng og dømt til å spille to kamper uten tilskuere.

Danmark leder gruppe I etter tre spilte kamper med fire poeng, mens Albania og Portugal følger nærmest med fire og tre poeng.

(NTB)