Gruppeterapi skal redde Molde

MOLDE (Dagbladet): Moldespillerne skal være sine egne psykologer før mesterligakvalifiseringen mot Mallorca. - Vi skal snakke ut om Brann-kampen for å tenne oss til onsdag, sier trener Erik Brakstad.

- Det hadde vært lettere å reise til Mallorca med en seier. Men jeg tror den slette forestillingen mot Brann kan gi oss skikkelig tenning til onsdag, sier Brakstad. Molde-sjefen skjønte ikke stort da han så spillerne levere årets dårligste hjemmekamp.

- Alt sviktet i det kollektive arbeidet. Entusiasmen og løpsstyrken var borte, og vi tapte duellene. Vi tapte fortjent.

Brakstad prøvde å få tent spillerne i pausen. Til ingen nytte.

Skal gå i seg selv

Treneren tror ikke tordentaler eller avstraffelser kan vekke spillerne før årets viktigste kamp for Molde:

- Spillerne vet at de presterte dårlig i dag, og jeg vet de vil gå i seg selv for å hente fram revansjen. Min oppgave blir å sørge for at entusiasmen blir utnyttet godt nok. Kall det gjerne gruppeterapi i egen regi, sier Brakstad.

Savnet Lund

Molde spilte som om Andreas Lund var på banen, og slo høye, upresise baller mot en godt innpakket Jo Tessem.

Men Lund satt på tribunen sammen med det ferske stjerneskuddet Magne Hoseth:

- Verken Lund eller Hoseth kunne spille i dag på grunn av skader. De sto ikke over fordi vi skulle spare dem til onsdag. Vi gambler ikke om seriegullet, sier trener Brakstad.

- Jeg hadde spilt hvis det var cupfinale eller seriefinale. Legen mente jeg burde stå over på grunn av kneet, som skranter. Men jeg spiller garantert mot Mallorca, sier Andreas Lund.

Også Magne Hoseth blir klar til onsdagens kamp i Spania.