Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Grus? Det er en katastrofe!

Helsingborg-keeperen gruer seg til Lerkendal-tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble gresset fjernet fra Lerkendal. Daglig leder Arne Lorentzen i driftsselskapet Lerkendal Stadion garanterer at grusen blir bedre enn om de hadde latt gresset ligge.

Men i Sverige møtes beslutningene med sterk skepsis av Helsingborg-keeper Daniel Andersson, som kommer til Lerkendal for å spille Royal League 3. desember.

- Hva? Er det sant? Jeg trodde grusdagene var forbi. Det blir ikke et kjærkomment gjensyn, sier han til Expressen.se.

- Vondt overalt

Han sier han heller velger kunstgress sju dager i uka enn å spille på grus. Svensken frykter å bli både gul og blå:

- Det gjør vondt i knær, hofter og overalt. For meg som er keeper er det en katastrofe. Er det som den grusbanen vi bruker til parkering bak Olympia er det ikke så morsomt, sier Andersson.

Nå kan nok Andersson beroliges med at Lerkendal ikke kommer til å holde parkeringsplass-standard når Helsingborg kommer på besøk.

Er det tillatt?

Andersson blir nok nødt til å ta turen, og avviser også forslaget fra Expressen.se om å prikke inn en forkjølelse i starten av desember.

- Hehe. Nei, er det kamp har jeg ingen problemer med å tenne meg. Men jeg blir overrasket om de tillater spill på grus, sier han.

Daglig leder Boye Skistad i Norsk Toppfotball representerer Norge i Royal League-ledelsen, og har foreløpig ikke mottatt protester fra Helsingborg eller OB. Det danske laget kommer til Lerkendal 10. desember, en uke etter svenskene.

- Royal League-reglementet sier ikke noe om underlaget. Da sier reglene våre at Uefas reglement skal gjelde, og jeg vet faktisk ikke helt hva det sier, opplyser Skistad til Dagbladet.no.

- Ikke en grusbane

Skistad har kontaktet NFF for å få klarhet i saken.

Forbundets arrangementsjef Dag Vestlund sier at Uefa-reglementet fastslår at kamper skal spilles på en gressbane eller kunstgressbane, og at banen skal være jevn.

- Men dette blir jo ikke en grusbane i ordets rette forstand. Jeg har ikke sett Lerkendal sjøl, så jeg kan ikke uttale meg om det mer spesifikt, men såvidt jeg forstår er det snakk om en gressbane som skal «dresses» med grus, sier Vestlund til Dagbladet.no.

- Så lenge banen er jevn, tror jeg de fleste forstår at dette er et arbeid som må gjøres med gressbaner fra tid til annen. Men vi får se nærmere på bilder fra Lerkendal i morgen, sier Vestlund.

GRUSOMT GRESS:</B> Slik var Lerkendal-matta da Ardian Gashi og Brann var på besøk hos Miika Koppinen og RBK sist torsdag.
SKEPTISK TIL GRUS: Helsingborg-keeper Daniel Andersson frykter for knør og hofter om han må spille på grus mot Rosenborg.
Hele Norges coronakart