Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Gruskongen Nadal» vant sin sjuende tittel i Monaco

Historisk seier mot Ferrer.

FØLELSER Rafael Nadal jubler etter finaleseieren mot David Ferrer i Monte-Carlo ATP Masters Nadal vant 6-4, 7-5. Foto: Valery Hache, AFP
FØLELSER Rafael Nadal jubler etter finaleseieren mot David Ferrer i Monte-Carlo ATP Masters Nadal vant 6-4, 7-5. Foto: Valery Hache, AFP Vis mer

(Dagbladet:) Monaco er kjent for kjendisliv og luksus. Og denne uka har fyrstedømmet fått en ny konge på lista over besøkende celebriteter.

Rafael Nadal viste for alvor at han er tennisverdens ubestridte gruskonge.

Det var Spanias to beste spillere møttes i finalen i ATP Monte Carlo søndag - men det var likevel klasseforskjell på Ferrer og Nadal.

Dette til tross for at Nadal gikk inn i turneringen med en defensiv tone.

- Jeg har kanskje flere muligheter på grus, men jeg føler meg ikke uslåelig. Jeg vet jeg kan tape, sa Nadal før turneringen.

Overlegen på grus Nadal hadde i alle fall statistikken på sin side. Hans eneste tap i Monaco kom i tredje runde i 2003. Deretter har han 32 strake seirer.

Etter det bitre tapet i Australian Open mot nettopp David Ferrer i januar, fikk Nadal endelig sin revansj.

SPANSK OPPGJØR: Rafael Nadal (t.v.) og David Ferrer har spilt mye mot hverandre. I finalen i Monaco var det Nadal som trakk det lengste strået. Foto: Christiphe Karaba, EPA
SPANSK OPPGJØR: Rafael Nadal (t.v.) og David Ferrer har spilt mye mot hverandre. I finalen i Monaco var det Nadal som trakk det lengste strået. Foto: Christiphe Karaba, EPA Vis mer

- Rafa er utrolig god på grus. Jeg mener, han er overalt på samme tid. Han er den beste spilleren på grus i historien, sier Ferrer etter finalen.

Seieren betyr at han er den eneste spilleren i ATP-tourens historie som har vunnet en turnering sju år på rad - og han hadde også den forrige rekorden med seks seiere før finalen mot Ferrer.

Lørdag vant Nadal 6-4 ,2-6 ,6-1 mot britiske Andy Murray. Og i dag var det landsmannen David Ferrer som møtte Nadals oppofrende spillestil. Sjetteseedede David Ferrer klarte ikke å hindre Nadal i å vinne 6-4, 7-5 i finalen.

- For meg er det spesielt å vinne her sju ganger. Det er mye mer enn en drøm. Jeg kunne aldri ha forestilt meg det, sier Nadal ifølge Eurosport.

- Det er kanskje den beste turneringen i verden, legger spanjolen til.

Federer ut i kvarten Roger Federer stilte også til start i Monte Carlo, men tapte kvartfinalen mot Jurgen Melzer. Melzer ble senere slått av David Ferrer i semifinalen.

Ferrer har ikke vært helt i toppform denne sesongen, og dette gikk utover publikum da tenniseliten var i USA tidligere i år.

TAP: David Ferrer klarte ikke hindre Nadal i å ta sin sjuende seier i Monaco. Foto:Bruno Bebert, EPA
TAP: David Ferrer klarte ikke hindre Nadal i å ta sin sjuende seier i Monaco. Foto:Bruno Bebert, EPA Vis mer

Nadals finaleseier betyr 438.000 euro inn på konto. Andreplassen og finaletaper Ferrer får 205.000.

Serbiske Novak Djokovic har vært nærmest uovervinnerlig på tennisbanen så langt i år, men han stilte ikke til start i Monaco.

Dette var Nadals 30. turneringsseier på grus. Da seieren var sikret, falt han ned på kne og hevet armene i triumf.
Neste mål for 24-åringen er å gå til topps i ATP-turneringen i Barcelona, som starter mandag. Nadal vant turneringen fem år på rad i perioden 2005-2009.

I fjor gikk Nadal til topps i alle de fire grusturneringene han stilte opp i, blant annet Grand Slam-turneringen Roland-Garros, som han har vunnet fem ganger i karrieren. Og seieren i Monaco betyr at han ikke er villig til å gi fra seg stemplet som «gruskonge».

VANT FINALEN: Nadal fikk sin revansj mot Ferrer etter tapet i Australian Opan i januar. Foto:Bruno Bebert, EPA
VANT FINALEN: Nadal fikk sin revansj mot Ferrer etter tapet i Australian Opan i januar. Foto:Bruno Bebert, EPA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media