Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Grusom dag på jobben for skiskytterjentene

Det ble totalt ti bom på det norske stafettlaget da Tyskland tok gull.

SLET: Det norske laget slet både i sporet og med skytinga under dagens stafett. Olsbu her fra et tidligere enn i VM. Foto: EPA/KERSTIN JOENSSON.
SLET: Det norske laget slet både i sporet og med skytinga under dagens stafett. Olsbu her fra et tidligere enn i VM. Foto: EPA/KERSTIN JOENSSON. Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): De norske skiskytterjentene endte på ellevteplass på VM-stafetten.

I tøffe forhold, med snø og vind, var det Tyskland som var best og tok gullet. Ukraina tok sølv, mens Frankrike tok tredjeplassen foran Tsjekkia.

Norge gikk inn 2,16 minutter bak Tyskland.

Snø

Påskestemning og strålende sol var byttet ut med kraftig snøvær i VM-byen Hochfilzen i dag. Det bød på nye utfordringer for den norske landslagsledelsen og spesielt smørerne.

Det ga også et lite håp om at den dårlige VM-trenden skulle snu for de norske jentene som har skuffet i mesterskapet. Før dagens stafett var Tiril Eckhoffs 13. plass på sprinten den beste plasseringen.

På det norske laget i dag gikk Kaia Wøien Nicolaisen, Hilde Fenne, Tiril Eckhoff og Marte Olsbu.

Svak start

Nicolaisen fikk en tung start på første etappe og brukte to ekstraskudd på første liggende. Det var stor spredning i skytingen, oppsummerte NRKs ekspert Ola Lunde.

Også i sporet gikk det litt langsomt fram mot stående skyting, men der leverte 26-åringen solid med fem raske treff. Det tente nytt håp om en god plassering.

Men i sporet var det blytungt for den norske kvinnen på første etappe. Ved første veksling var Norge nummer 18, 1,23 minutter bak Frankrike.

Kaia W. Nicolaisen var langt nede da hun møtte norsk presse.

- Jeg føler jeg ødelegger for hele laget. Dette var ikke noe morsomt, sier hun med tårer i øynene.

- Det var tungt hele veien. Jeg er i for dårlig form, sier Nicolaisen.

- Taper på glien

Hilde Fenne skulle derimot gjøre det bedre på sin første skyting. Vossingen skjøt fullt hus på liggende, og ga Norge et midlertidig byks opp på resultatlista før hennes stående.

Også Finne virket å slite i sporet i det kraftige snøværet.

- Jeg liker ikke helt tendensene, jeg har en følelse at vi taper på glien, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Der Nicolaisen trengte to på liggende, trengte derimot Fenne to av sine på stående. Ekspertene ville derimot ikke avskrive et Norge med sine to beste skiskyttere igjen i Eckhoff og Olsbu.

Ved andre veksling var Norge nummer 13, 1,32 minutter bak. Med et tap på nye ni sekunder ble Norges gli igjen et tema blant kommentatorene.

Måtte gå strafferunde

Med rask fart i sporet og fullt hus på liggende, var det en god start på tredje etappe for Tiril Eckhoff. Akkurat det Norge trengte, meldte NRKs kommentatorer, som virket mer fornøyde med glien til Eckhoff.

På stående skulle det derimot gå fryktelig galt for Eckhoff. Med bom på samtlige ekstraskudd, måtte Bærum-jenta gå én strafferunde.

Ved siste veksling gikk Norge inn som nummer 13 igjen. Eckhoff var rask i sporet, men ikke like heldig med skytinga.

Spenning på slutten

Marte Olsbu skjøt flott og kontrollert ned samtlige blinker på sin første liggende. Veldig godt sett av Marte, meldte Ola Lunde.

Med et Norge ute av medaljekampen, spilte det ingen rolle av også Olsbu trengte to ekstraskudd på sin siste skyting. Totalt ble det ti bom på de norske jentene.

Samtidig ble det dramatisk da Tyskland trengte to ekstraskudd på siste liggende, noe som ga de bak en mulighet til å tukte tyskerne som hadde et langt forsprang før siste skyting. Tsjekkiske Koukalova var 5,4 sekunder bak etter siste skyting.

Tyskland klarte derimot å holde unna de andre lagene, og tok dermed gullet.

Herrene går stafett i morgen, lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling