Grusom feilpasning ga Viking drømmestarten

Start forærte gjestene initiativet og tok det aldri tilbake.

(Dagbladet): Start - Viking 0-2.

To Viking-scoringer i løpet av de 20 første minuttene var egentlig nok til å drepe kampen på Sør Arena i ettermiddag.

I vakkert solskinn var det ingenting vakkert over deler av hjemmelagets spill, og måten de havnet under på etter bare fem minutter, skulle vise seg å bli vanskelig å reise seg fra.

Langskudd Solomon Owello rygget, klønet, og spilte ballen rett til Jon Dadi Bödvarsson, som startet Viking-angrepet umiddelbart. Yann-Erik de Lanlay var for lengst på løp ute til høyre, fikk kula, og satte den sikkert forbi Håkon Opdal.

Opdal selv kan kanskje stille seg noen spørsmål etter 0-2.

Steinthor Freyr Thorsteinssons skudd fra distanse var riktig nok hardt og lavt, men Opdal skal ikke være sjanseløs på et slikt et, som heller ikke var limt inntil stolpen.

Straffesnytt? Mellom de to scoringene kunne Start ha gjort noe med situasjonen.

Vikings keeperkomet Arild Østbø stoppet hjemmelaget to ganger med fantastiske redninger, og dommeren kunne fint gitt Start straffe da Bödvarsson handset inne i feltet etter en dødball.

I stedet gikk altså Viking opp til 2-0, og fikk kontrollere kampen inn derfra.

Også i andre omgang var bortelaget farligst, skapte mest, og bare en mild sluttspurt fra Start liknet noen gang på noe som kunne glede hjemmefansen i Kristiansand.

- Laget var strålende bra i dag. To veldig fine mål, og et par strålende keeperredninger. Jeg tror vi har 6-4 i sjanser, og noen skikkelig fete selv også, men 2-0 borte mot Start er vi veldig glade for, sier Kjell Jonevret etter kampen.

Hans menn tok de tre poengene, med et lite skår i gleden: Keeper Arild Østbø måtte forlate banen før pause med det som liknet en strekk.

Det kan bety endringer i et bakre ledd som bare har sluppet inn to mål hittil denne sesongen.