Grusom historie: - Ødela meg

Den irske rallystjernen Craig Breen døde torsdag i en ulykke. I etterkant har en gammel, tragisk historie kommet opp igjen.

TRAGISK ULYKKE: Kartleser Gareth Roberts mistet livet underen ulykken i 2012. Breen var sjåfør. Foto: NTB
TRAGISK ULYKKE: Kartleser Gareth Roberts mistet livet underen ulykken i 2012. Breen var sjåfør. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Breens bilfabrikant Hyundai bekreftet dødsfallet i en uttalelse i sosiale medier torsdag. Meldingen sendte sjokkbølger gjennom rallyverden.

33-åringen lå på sjetteplass i VM-sammendraget i den gjeveste rallyklassen. Han ble nummer to i Rally Sverige i februar.

Bak den forferdelige ulykken ligger det også en annen, grusom historie - I 2012 opplevde Breen en ulykke som preget ham resten av livet.

Irens kartleseren Gareth Roberts døde under Targa Florio Rally i Sicilia. Det var Breen som kjørte bilen.

På 10-årsdagen for ulykken publiserte rallypodkasten Spin en episode med Breen.

Der sa han følgende om kartleseren:

- Fra de første minuttene jeg jobbet med ham, var jeg imponert. Han hadde en så god, lun tone. Jeg visste at han kom til å være alt jeg trengte, forklarte Breen.

De jobbet sammen en periode før det fatale skjedde i Italia. Breen forklarer i podkasten at det var umulig for ham å svelge i lang, lang tid:

- Det ødela meg. Vi opplevde så mye sammen, og karrieren var et eventyr jeg delte med ham. Det tok lang tid å komme tilbake, og jeg sliter fortsatt i dag. Det er fortsatt noe som holder meg tilbake, sa han åpenhjertig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer