- Grusomme feil

Arne Scheie (78) hyller Glimt, men er også klar på hva som gikk galt da Glimts Champions League-drøm brast i Zagreb onsdag kveld.

KLAR TALE: Kommentatorlegenden Arne Scheie. Foto: Audun Braastad / NTB
KLAR TALE: Kommentatorlegenden Arne Scheie. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert

OSLO/ZAGREB (Dagbladet): - Det var trist. De greide å få reduseringen og spilte så godt og virkelig hadde muligheten før den siste scoringen kom, sier Arne Scheie til Dagbladet like etter at Glimts Champions League-drøm brast i Zagreb.

Glimt fikk en marerittstart på kampen, men løftet seg stort før de raknet i ekstraomgangene mot Dinamo Zagreb.

To sure mål helt mot slutten av den andre ekstraomgangen avgjorde kampen, men Scheie ser tilbake på de to målene de gulkledde slapp inn i den første omgangen som de viktigste.

FOTBALL: «Mini» Jakobsen mener Bodø/Glimt var marginer unna å spille Champions League til høsten. Video: Dagbladet TV Vis mer

Føler med Glimt

- Det er synd med de to første målene. Det er grusomme feil på begge to. Det er riktignok et fint brassepark på den andre scoringen, men forsvarsspillet til Glimt var ikke bra der, konkluderer Scheie.

Han, som alle andre, var imidlertid imponert over hvordan Glimt-gutta løftet seg i den andre omgangen.

- Etter 0-2 var Glimt det spillemessige beste laget og det er en kamp du må ha sett for å forstå resultatet. For når du hører 4-1 så lurer man jo på hva som har skjedd, sier Scheie og fortsetter:

- Jeg føler med Glimt. De la ned en fantastisk innsats og i store deler av den andre omgangen var det ett lag på banen og det var Glimt.

SKUFFELSE: Champions League-drømmen brast for Bodø/Glimt. Foto: Nikola Krstic / NTB
SKUFFELSE: Champions League-drømmen brast for Bodø/Glimt. Foto: Nikola Krstic / NTB Vis mer

- En del å ta tak i

Han tror imidlertid ikke at Glimts forferdelige sluttminutter var tilfeldig.

- Det er vel et resultat av at stallen til Bodø/Glimt ikke er sterk nok og de som kommer inn holder ikke, sier Scheie og fortsetter:

- Det virker ikke som de blir dårligere når stjernespillere blir borte, men i dag føler jeg at stallen i ekstraomgangene ikke er god nok. De 11 beste er bra, men så det kom det inn mange. Den markeringa på 3-1-scoringa var ikke bra. Det er en del å ta tak i, men stammen til Glimt er fantastisk god.

På spørsmål fra Dagbladet, svarer Knutsen slik om han i ettertid kunne ha gjort noe annerledes.

- Det er rett etter kampen. Min plan og vår plan var å leve i kampen og håndtere den ut ifra de mulighetene den ga. Det klarte vi ganske lenge, men ikke lenge nok. Dette er en spesiell fotballkamp. Det er fantastisk læring for alle i Bodø/Glimt. Det er helt sikkert ting vi kunne gjort på en annen måte, men det tror jeg vi skal bruke litt tid på, sier Knutsen.

TAPTE: Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt måtte se seg slått av Dinamo Zagreb. Foto: Pa/NTB
TAPTE: Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt måtte se seg slått av Dinamo Zagreb. Foto: Pa/NTB Vis mer

- Lå med brukket rygg

Tapet gjør at Glimt dermed blir å se i Europa League denne høsten. Ett hakk opp fra fjorårets Conference League, og Scheie er også opptatt av å hylle jobben som har blitt gjort i Bodø.

- Det de har gjort er helt utrolig. De lå med brukket rygg og var nesten konkurs i 2010 og nå vet de knapt hva de skal bruke pengene til, sier Scheie.

Han gleder seg over at det fortsatt kan komme storlag til Bodø denne høsten.

- Både Arsenal og Manchester United kan komme til Aspmyra, og uansett har Glimt gjort det bra. Selv om det sikkert er en stor skuffelse nå blant spillerne og fansen på at de ikke får spille Champions League, avslutter kommentatorlegenden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer