Grusomme United-tall: Løpes i senk

Manchester United løper mye mindre enn motstanderen i kamp etter kamp. Det syns ikke Ole Gunnar Solskjær er overraskende.

IKKE GODT NOK TRENT: Ole Gunnar Solskjær mener spillerne er for dårlig trent. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix
IKKE GODT NOK TRENT: Ole Gunnar Solskjær mener spillerne er for dårlig trent. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB ScanpixVis mer

LIVERPOOL (Dagbladet): Manchester United ble fullstendig utspilt mot Everton på Goodison Park i går. De blå ga seg ikke før det sto 4-0 på måltavla i Liverpool.

Det mest bekymringsfulle for manager Ole Gunnar Solskjær er ikke tapet i seg selv, men den bleke forestillingen mannskapet hans leverte.

Det tok hele 86 minutter før de rosa for dagen hadde et eneste skudd på mål, og det var lite på gressmatta som vitnet om et lag som kjemper og jobber for hverandre og klubben.

Og statistikken er nedslående. Den viser at Manchester United-spillerne løp 8,03 kilometer mindre enn Everton, den største differansen United har opplevd siden 0-3 mot Tottenham i august 2018 (da løp de 10,2 kilometer mindre), skriver engelske BBC.

Det betyr også at de røde har løpt mindre enn motstanderen i 15 av 17 kamper under Ole Gunnar Solskjær. Manchester United blir rett og slett løpt i senk for tiden.

- Det er ikke overraskende at du hører at Everton løp mer enn oss. Det handler ikke bare om løping selvfølgelig, det handler også om avgjørelser. Det handler om å sette haka fram der det gjør vondt, forsvare lange innkast, forsvare cornere, blokkere skudd, takle på midten av banen, sette kroppen på spill - det gjør vondt å vinne fotballkamper. Dette er bare grunnleggende ting, sier Solskjær på pressekonferansen og fortsetter:

- Vi var langt bak Everton i dag, det var rettferdig at de slo oss og de fortjener all honnør for det.

Ikke godt nok trent

Solskjær har hele tiden sagt at laget hans ikke er godt nok trent. Det gjenspeiles i statistikken.

Nå gleder nordmannen seg til å ta fatt på en ny sesong, og mye tyder på at spillerne kommer til å få kjørt seg på treningsfeltet framover.

- Vi vet at vi ikke er godt nok trent, jeg kan ikke vente til pre season kommer, sier Solskjær.

Under oppkjøringen skal Manchester United blant annet til Australia, Singapore og Japan.

Slik ser toppen av Premier League-tabellen ut:

Liverpool35277179-2088
Manchester C.34282487-2286
Tottenham342211164-3567
Arsenal34206868-4366
Chelsea34206857-3666
Manchester U.34197863-4864

Store kamper

Nå venter Manchester City (onsdag) og Chelsea i Premier League. Siden Arsenal tapte 2-3 mot Crystal Palace i går, er Manchester United fortsatt med i kampen om topp 4.

Solskjærs menn har ikke råd til flere feilskjær, noe som gjør City-kampen veldig interessant på så mange måter. Gullkampen kan også langt på vei avgjøres på Old Trafford.

- Hvilken reaksjon forventer du fra spillerne dine?

- Du kan snakke om reaksjon. På kort sikt må du fokusere på disse to kampene. Det er store kamper. Om vi vinner de to, har vi fortsatt en sjanse, for jeg har sagt at vi trenger 75-76 poeng for å bli blant de fire. Vi har 64 poeng og det er 12 poeng å kjempe om, sier Solskjær til Dagbladet og fortsetter:

- Noen ganger høres det for lett ut å si at vi må se framover, men vi kan ikke dvele for mye ved dette. På lang sikt må vi se på dette, men kortsiktig må vi se på City og Chelsea.