-  Grusomt å se på

Det ene store fallet etter det andre preget gårsdagens etappe. Moren til Thor Hushovd sto med hjertet i halsen i fem timer mens rytterne stupte i asfalten.

CHARTRES (Dagbladet): -  Det er virkelig helt grusomt å se på. Men jeg må. Det er mye verre å ikke kunne følge med på Thor, sier mamma Unni.

Dagbladet ser de siste milene av etappen sammen med Unni, som ikke klarer skjule at hun er veldig nervøs.

-  Jeg klarer ikke slappe av mens han sykler. Se så glatt det er på veien. Å nei, der falt de igjen. Er Thor en av dem?

Regnværet kom og gikk i løpet av de drøyt 20 milene på gårsdagens etappe. Mange av syklistene sleit med glatte veier og krappe svinger, og mer enn 40 av dem var i bakken.

Skummelt føre

Mamma Unni slapp med skrekken i går. Thor Hushovd kom hel fram til mål, og slapp unna fall og uhell. Men flere av lagkameratene hans var i bakken, blant annet hjelperytteren Julian Dean.

-  Det har vært veldig mange fall de siste to dagene. Regnværet er skikkelig guffent å kjøre i, det blir nervøst i feltet og masete kjøring, sier Thor til Dagbladet.

Etter målpassering får han vinket til mamma og pappa før lagbussen kjører til hotellet. Unni er godt fornøyd med å se at sønnen har fått på seg tørre klær, og at han er hel og blid.

-  Jeg er like lettet hver gang han kommer i mål. I det været her er det spesielt ille. Såpeglatte veier og de tynne dekkene, uff. Men nå er det greit, nå kan jeg slappe av for i dag, sier Unni.

Følger hele Touren

Sammen med ektemannen Per Sverre, reiser hun Frankrike rundt og følger sønnen på alle etappene. Campingbilen tar dem fra by til by, de parkerer i nærheten av Thors hotell, og får ofte en stund sammen med sønnen i løpet av kvelden.

-  Det hadde vært uutholdelig å sitte hjemme uten å få se ham. Vi følger med helt fram til mål i Paris. Selv om Thor er mye opptatt er det deilig å se at han har det bra, og fint å se hvordan alt fungerer i laget. Det beroliger litt.

Etter målpassering puster begge foreldrene lettet ut.

-  Nå skal vi lage oss middag, og så får vi stikke innom Thor på hotellet.

I dag er det ny etappe og på'n igjen for Hushovds foreldre.

KNALL OG FALL: Tour de France er full av fall og dramtikk. På den regnvåte og speilglatte asfalten i går, gikk en rekke syklister i bakken, deriblant Kurt Asle Arvesen. Thor Hushovd kom seg helskinnet gjennom.