- Grusomt. Det skjer jo ingenting!

Her er Odd Iversens fire råd til RBK.

(Dagbladet.no): Etter Lillestrøms seier mot Viking i går, ligger Rosenborg nest nederst på tippeligatabellen, med fattige fire poeng av 18 mulige.

Nå setter Odd Iversen - tidligere RBK-storscorer og far til Steffen Iversen - ord på hvordan det oppleves å se trønderlaget spille fotball for tida.

- Det er grusomt. Forferdelig! Det skjer jo ingenting! sier Ivers til adressa.no.

- Det er merkelig når de har en såpass god spiller på spiss-plassen, at de ikke forsøker å komme rundt på kanten og slå innlegg. Du ser jo nesten aldri det fra RBK lenger. De spiller heller tilbake til midtstreken. Jeg skjønner ikke logikken, fortsetter han.

Fire gratis råd

Gjennom regionavisa gir han følgende fire klare råd til RBK-trener Trond Henriksen:

• Jo Sondre Aas må spille fra start (Gutten er jo livsfarlig!)

• Skyt mer! (Det må bli slutt på at de fleste ligger igjen på midten. Det står ingen mål på midtbanen, nemlig)

KLAR TALE: Odd Iversen legger ikke noe imellom når han beskriver hvordan det er å se Rosenborg spille fotball for tida. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET
KLAR TALE: Odd Iversen legger ikke noe imellom når han beskriver hvordan det er å se Rosenborg spille fotball for tida. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET Vis mer

• Bruk Steffen, ikke misbruk ham! (Han blir en møtende spiss, med ryggen mot mål når han får ballen)

• Hold på 4-4-2! (I hvert fall på bortebane)

Det siste er assistenttrener og sportslig leder Erik Hoftun helt enig i, men han innrømmer samtidig at klubben undervurderte behovet for å drille formasjonen 4-4-2 i vinter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- I ettertid kan man si at vi ikke trente nok formasjon i vinter, i forhold til hva vi burde. Det ble gjort prioriteringer, men 4-4-2-systemet tok lengre tid å få inn enn vi hadde trodd, innrømmer han for Adresseavisen.

- Kanskje det laget som går seinest i angrep

Tidligere RBK-kaptein Bent Skammelsrud vil ikke følge Iversen og gi konkrete råd til klubben, men også han ser klart at noe er galt.

- De sliter med å få til spillet framover på banen, det blir for mye på kryss og tvers. Rosenborg er kanskje det tippeligalaget som går seinest i angrep per nå - og det er jo litt spesielt i forhold til hvordan det var før, sier den tidligere midtbanespilleren til Dagbladet.no.

Han innrømmer at han er farget av å ha spilt i Nils Arne Eggens 4-3-3-system, men mener det (eller 4-5-1) er løsningen hvis man vil ha flere innlegg fra kant.

- For meg er 4-5-1 og 4-3-3 litt likt, og jeg er sjølsagt for den måten å spille på. Hvis hensikten er å komme til flere innlegg fra kant, er jeg uenig med Iversen i at 4-4-2 er det rette, sier Skammelsrud.

- Så lenge vi bruker Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred på kant, er vi avhengig av at backene kommer. Men det kan vi ikke forvente, nå rekker de iallfall ikke tidlig nok fram. Tidligere har vi ofte hatt vinger som kom fram og slo inn, minner han om.

Viktigst av alt synes han likevel det er at klubben står sammen om å snu trenden.

- Det er viktig at alle står bak trenerne, og så håper vi at det snart snur. Klubben har kommet seg ut av sånt før. Men det skjer ikke av seg sjøl, understreker han.

FOR TREGT: Bent Skammelsrud lurer på om Rosenborg kan være det tippeligalaget som går seinest i angrep - stikk i strid med hva som har vært vanlig før.