Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Grusomt for bredden

Flere førstedivisjonsklubber frykter kroken på døra, og tror kun eliteserieklubbene drar fordel av det nye seriesystemet i norsk ishockey.

• Dagbladet.no i går: Her er det nye seriesystemet

-  Bredden blir så godt som borte når dette systemet innføres. Vi fostrer opp spillere, men hvorfor bli hos oss når de kan gå til en eliteserieklubb som også har et lag i førstedivisjon, spør Pål Svendsen, sportslig leder for førstedivisjonslaget Hasle/Løren.

Det nye systemet gjør det mulig for eliteserielagene å ha to lag, ett i eliteserien og ett i førstedivisjon. Svendsen frykter talentene i de opprinnelige førstedivisjonsklubbene vil valfarte til de store klubbene med eliteserielag.

-  I tillegg er det en økonomisk hake ved dette. Vi må reise mye mer, for eksempel til Hamar, ettersom Storhamar mest sannsynlig også kommer til å etablere et lag i førstedivisjon, sier Svendsen.

Beklager

De strukturelle endringene i det norske seriesystemet ble vedtatt tidligere denne uken. Samtlige eliteserieklubber var positive til endringene, men ifølge Svendsen var ingen førstedivisjonsklubber tatt med på høring i forkant av bestemmelsene. Dette avkrefter imidlertid ishockeypresident Bjørn Ruud.

-  Saken har ligget på internet, hvor vi har bedt om tilbakemeldinger.

Førstedivisjonsklubbene må nå prøve å se det positive i endringene, sier Ruud.

 PROBLEMER:  Flere lag på nest øverste nivå vil få store problemer med det nye serieystemet. Lars Erik Forsberg (t.h) spilte på Manglerud Star i fjor, Furuset i år. To klubber som kan rammes. Men for Stavanger og Jari Kesti er systemet en fordel. Foto: DIGITALSPORT
PROBLEMER: Flere lag på nest øverste nivå vil få store problemer med det nye serieystemet. Lars Erik Forsberg (t.h) spilte på Manglerud Star i fjor, Furuset i år. To klubber som kan rammes. Men for Stavanger og Jari Kesti er systemet en fordel. Foto: DIGITALSPORT Vis mer

-  Har Svendsen rett i at systemet vil gå utover rekrutteringen til førstedivisjonsklubbene?

-  Når nye endringer foretas, er det ikke alle som kommer like heldig ut av det. Det beklager vi. Men vi ser viktigheten av at førstedivisjon er en divisjon som rekrutterer spillere oppover i systemet, og mener vi hever hockeyen generelt ved å gjøre dette, sier Ruud.

-  Begrens antallet

Men ikke bare hos Hasle/Løren kvesses klørne etter Ishockeyforbundets omlegging av seriesystemet.

-  Dette kan ta livet av de mindre klubbene. Spillere som naturlig ville kommet til oss fordi de ikke får plass på A-laget i sin eliteserieklubb, vil nå heller velge å bli i klubben og spille på førstedivisjonslaget, sier Trond-Erik Larsen, sportslig leder i Grüner Hockey.

På Gjøvik støttes skepsisen.

-  Vi er betenkt fordi det vil bli svært mange lag i førstedivisjon. Dette medfører mange kamper, mye reising og stor belastning for spillerne. Det er også noen positive sider, som jevne og spennende kamper, men jeg mener det burde være mulighet for å utvide av UPC ligaen i stedet, sier Bengt Ivar Edland, styreleder i Gjøvik Hockey.

-  Vi føler at vi ikke fikk ta del i denne saken og gitt innspill, det synes jeg er alvorlig og kritikkverdig, legger han til.

BEKLAGER: Ishockeypresident Bjørn Ruud beklager at ikke alle kan gjøres til lags.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling