Johannes Thingnes Bø vant på sønnnens bursdag:

- Grusomt

Johannes Thingnes Bø (27) ga sønnen Gustav en perfekt første bursdag med sin 51. verdenscup-seier, på en ny norsk jubeldag.

VINNER: Johannes Thingnes Bø sikret sin tredje seier for sesongen. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB
VINNER: Johannes Thingnes Bø sikret sin tredje seier for sesongen. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For Sturla Holm Lægreid var også feilfri på standplass, og sørget for dobbelt norsk, kun 12 sekunder svakere enn Thingnes Bø, som ble skremt av lagkameratens prestasjon før han selv gikk ut.

- Jeg visste at jeg trengte ti treff for å vinne. Jeg måtte jobbe veldig hardt for dette, og var helt ferdig, det var grusomt. Det var på håret, forklarer vinneren til NRK.

Dermed fortsetter den norske dominansen i verdenscupen. Forrige helg i Oberhof tapetserte nordmennene pallen på alle de individuelle rennene. Thingnes Bø vant også da sprinten, mens Holm Lægreid tok seieren på jaktstarten.

Bursdagsfeiring

For Thingnes Bø var det en spesiell dag. Sønnen hans Gustav har bursdag onsdag.

- Seier var det store ønsket i dag, det var det jeg kunne bidra med i dag. At han har bursdag i dag er ganske mye større enn å vinne her, forklarte Thinges Bø.

KNEBØY: Det er veldig vanskelig å skyte ned alle blinkene på en normaldistanse i skiskyting, men amerikanske Leif Nordgren, han har kanskje funnet en løsning som gjør alt lettere. Video: NRK / Kristoffer Løkås Vis mer

Sensasjonsmannen

Holm Lægreid på 2. plass gjorde en beskjeden innsats forrige sesong, med 26. plass som beste.

NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith meldte at han nå for alvor presser Thingnes Bø.

- Det er utrolig deilig å kunne ha denne formen og peise på i løypa. Jeg ser at Johannes også har en kanondag, og unner ham denne seieren, sa Holm Lægreid til NRK målgang.

Denne sesongen har han kommet som en komet. Etter seieren i Kontiolahti på sprint i november, har han fulgt opp med tre til, samt ytterligere to pallplasser.

- Han har kommet for å bli, nok et superløp, roste NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

- Imponerende nok en gang, fulgte ekspert Ola Lunde opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer