Premier League

- Grusomt

Manchester United er tilbake på vinnersporet etter en elendig start i Premier League, men imponerte ingen på Turf Moor.

OVERRASKER: Erik ten Hag gjør endringer i startelleveren. Foto: Christof Stache / AFP.
OVERRASKER: Erik ten Hag gjør endringer i startelleveren. Foto: Christof Stache / AFP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Burnley - Manchester United 0 - 1 (0 - 1)

Manchester United har hatt en elendig start på årets Premier League-sesong. Etter fem kamper sto de røde fra Manchester med fattige seks poeng. Den statistikken ble pyntet litt på lørdag kveld, men det var ingen vakker opptreden på bortebane i Burnley.

Viaplay-ekspert Petter Veland var i Viaplays pausestudio lite imponert over bortelaget, og mente klubben hadde lite å være fornøyd med til tross for ledelse.

- Når spillerne tar på seg den United-drakten med det klubbemblemet og historien, klarer jeg ikke å forstå at de ikke har mer intensitet i midtbaneleddet. Det er grusomt. Ten Hag kan være fornøyd med én ting etter første omgang, og det er resultatet, uttalte Veland i pausen.

IKKE IMPONERT: Petter Veland ikke overbevist over det Manchester United viste på banen. Foto: Øystein Klock / MTG Fotball 2017.
IKKE IMPONERT: Petter Veland ikke overbevist over det Manchester United viste på banen. Foto: Øystein Klock / MTG Fotball 2017. Vis mer

Svak start fra bortelaget

Manchester United kom inn i kampen med elendig form og det var ikke mye som tydet på at det var bedring å spore i den første omgangen. Burnley tok tidlig kontroll over kampen, men klarte ikke skape de største sjansene.

- Ryster Manchester United i starten her, voldsom dominans, kommenterte Viaplays Eivind Bisgaard Sundet i den første omgangen.

- Grusomt forsvarsspill igjen fra Manchester United, skrev Samuel Luckhurst, sjefsskribent i Manchester Evening News.

De første 20 minuttene fikk nesten ikke bortelaget låne ballen. Men bare noen minutter sendte Jonny Evans bortefansen til himmels da han stanget inn 1-0 scoringen.

Den gleden ble kortvarig, for som så mange ganger tidligere denne sesongen ble scoringen annullert for en offside på Rasmus Højlund.

- Var nesten for godt til å være sant, kommenterte Eivind Bisgaard Sundet etter scoringen ble annullert.

Det er fjerde kampen på rad Manchester United får en annullert scoring etter en VAR-sjekk.

Rett før pause viste plutselig Manchester United spor av gammel storhet. En lang ball fra Jonny Evans sendte Bruno Fernandes igjennom. Portugiseren banket til på hel-volley i ekte Robin Van Persie 2012-stil.

DRØMMESCORING: Bruno Fernandes kopierte Robin van Persies scoring fra 2013. Foto: Lee Smith / Reuters.
DRØMMESCORING: Bruno Fernandes kopierte Robin van Persies scoring fra 2013. Foto: Lee Smith / Reuters. Vis mer

Dermed sto det 1-0. Uten at bortelaget hadde imponert noen. Petter Veland i Viaplays pausestudio var ikke nådig med bortelagets prestasjon.

- Det er alarmerende. Jeg vet at Manchester United leder, men Burnley kan bare spasere rett gjennom. Jeg ser ingen desperasjon, eller at dette betyr så mye som det virkelig burde gjort, med tanke den situasjonen Manchester United er i, sa en oppgitt Petter Veland i Viaplays studio i pausen.

Veland fortsatte:

- Når spillerne tar på seg den United-drakten med det klubbemblemet og historien, klarer jeg ikke å forstå at de ikke har mer intensitet i midtbaneleddet. Det er grusomt. Ten Hag kan være fornøyd med én ting etter første omgang, og det er resultatet, avsluttet eksperten.

Holdt unna

Den andre omgangen fortsatte som den første. Burnley hadde mye ball, mens Manchester United spilte seg fram til noen halvsjanser på noen kontringer.

Men James Trafford i Burnley-buret hadde en relativt rolig kveld på jobben. Bare minutter før slutt var Sander Berge nære på å stange inn utlikningen for hjemmelaget, men headingen gikk over stolpen.

Viktige poeng

Det var to lag i poengnød som møttes på Turf Moor. Hjemmelaget plukket sesongens første poeng mandag kveld, da de spilte uavgjort mot Nottingham Forest.

Manchester United tapte i midtuka 4-3 mot Bayern München i Champions League, og står med fire strake tap i alle turneringer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer