Vil ut:  Alt har ikke gått på skinner for Sten Grytebust og Aalesund i år. Likevel er keeperen klar på at han ønsker å teste seg i utlandet. Her avbildet etter 3-1 tapet for Strømsgodset tidligere i år.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Vil ut: Alt har ikke gått på skinner for Sten Grytebust og Aalesund i år. Likevel er keeperen klar på at han ønsker å teste seg i utlandet. Her avbildet etter 3-1 tapet for Strømsgodset tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Grytebust nekter å gi opp proffdrømmen: - Lindegaard inspirerer meg

25-åringen med klar tale.

(Dagbladet): Aalesund-keeper Sten Grytebust hadde en tung dag på jobben da de ble slått 4-1 på Viking stadion søndag. Det var en skuffet målvakt som møtte pressen etter kampen.

- I dag er vi rett og slett ikke gode nok. Det blir litt "gutter mot menn" utpå der.  Vi lærer ikke av våre tidligere feil. Samtidig må jeg berømme Viking, de har vært kjempebra hittil i år.

Dårlig balanse Landslagskeeperen mener at dårlig balanse i eget lag var blant faktorene som førte til stortapet.

- Vi angriper med mange folk, og mangler en type "smartness" i spillet vårt defensivt. Balansen i laget er feil, og det tror jeg ødelegger mye for oss. I dag var vi ikke gode nok fremover på heller. Da går det som det går, sier han. 

Målvakten er ikke stolt av egen innsats i søndagens kamp, men avslører at han er lysten på å teste livet som utenlandsproff.

- På sikt er målet å spille i utlandet. I dag er jeg ikke god, så jeg vil ikke si at jeg skal hverken hit eller dit. Likevel er det klart at det er det som er målet.

Lindegaard gir håp Målvakten var andrekeeper bak suverene Anders Lindegaard før dansken ble belønnet med en overgang til den engelske storklubben Manchester United.  

Det inspirerer sunnmøringenes nåværende keeper.

- Jeg har hatt endel kontakt med Anders etter at han reiste til England. I det siste har det blitt litt mindre, men overgangen hans var veldig inspirerende. Slike ting er ikke akkurat hverdagskost her til lands, sier burvokteren fra Ellingsøy. 

- Favorittklubben min er AC Milan. Man skal aldri si aldri, ler han avslutningsvis.