BYTTER KLUBB: Sten Grytebust. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BYTTER KLUBB: Sten Grytebust. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Grytebust til Danmark

Den danske fotballklubben OB har skrevet kontrakt med den klubbløse norske keeperen Sten Grytebust.

Grytebust kommer gratis til Fyn-klubben som følge av at kontrakten hans med Aalesund utløp etter forrige sesong. 26-åringen har signert en avtale som strekker seg fram til sommeren 2019.

- OB kom på banen for en god stund siden, og jeg snakket med trener Kent Nielsen første gang i juli i fjor, sier Grytebust til klubbens nettsider.

- Når man føler seg ønsket, er det enklere å ta beslutningen om et klubbskifte. Jeg har vært i Aalesund lenge, og jeg har gjort alt jeg kan der. Nå ser jeg fram til å prøve noe nytt, tilføyer han.

I OB er man henrykte over å sikret seg nordmannen.

- Sten Grytebust var allerede i sommer en interessant spiller for oss, men den gang gikk ikke ting i orden. Vi har fulgt ham gjennom høsten også, og vi er glade for at vi lyktes nå, og at det ble en god og relativt lang avtale, sier OBs sportsdirektør Jesper Hansen.

Trener Kent Nielsen gleder seg også over å ha nordmannen på plass.

- Vi får en keeper som har holdt et stabilt høyt nivå de siste sesongene i Aalesund, med en solid porsjon redninger. Han har mye rutine fra mer enn 150 a-lagskamper, samtidig som alderen er fin, sier han.

Nielsen liker det han ser av klubbens nyervervelse.

- Han er en levende og energisk keeper, som er god til å dirigere, og som har veldig fine igangsettinger med både hender og føtter, sier han.

Grytebust er på plass i Danmark og trener med sin nye klubb de kommende dagene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram