Göteborg jakter på Nevland

Erik Nevland kan bli lånt ut fra Manchester United til IFK Göteborg. Svenskene har allerede sikret seg Steinar Pedersen fra Borussia Dortmund og er i forhandlinger med Kongsvingers Jon Inge Høiland.

- De kan tenke seg å leie ham ut, sier Göteborg-trener Reine Almqvist.

21 år gamle Nevland kom til Manchester fra Viking i 1997 og var på banen i fem A-kamper i sin første sesong som United-spiller. Sist sommer var han utlånt til sin gamle klubb, og denne sesongen har han bare vært på banen i én A-kamp.

- Han vil tenke litt på det, sier Almqvist om Nevlands reaksjon på tilbudet fra Göteborg. United er villige til å slippe spilleren straks, men Nevland har ikke mistet troen på en fremtid på Old Traford.

- Men det kan passe bra å dra til en klubb som IFK Göteborg nå. De vil bruke meg som spiss og er en gammel storklubb på vei opp, sier Nevland til VG.

Planen er at leiekontrakten skal vare til den svenske sesongen avsluttes i november. Kontrakten med United varer til sommeren 2001, og Nevland ønsker ikke å gå ned i lønn hvis han blir utleid.

Ifølge trener Reine Almqvist er Göteborg også i sluttforhandlinger med Jon Inge Høiland. Kongsvinger-backen er U-landslagsspiller.

(NTB-TT)