Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Götze vil bedre imaget: - Mange trodde nok at jeg gikk for pengenes skyld

Mario Götze har slitt med å overbevise Bayern München-fansen etter overgangen fra Borussia Dortmund.

VIL OVERBEVISE FANSEN: Mario Götze.  Foto: Andreas Gebert/dpa/NTB Scabnpix
VIL OVERBEVISE FANSEN: Mario Götze. Foto: Andreas Gebert/dpa/NTB Scabnpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mario Götze har slitt med å overbevise Bayern München-fansen etter overgangen fra Borussia Dortmund i 2013, men den tyske landslagsspilleren sier han vil jobbe hardt for å gi supporterne en ny oppfatning av ham.

Götze var svært populær i Dortmund før han gikk til Bayern i 2013, og ble tyskernes helt med sitt vinnermål i VM-finalen mot Argentina året etter.

I Bayern München har derimot supportere aldri helt akseptert den offensive midtbanespilleren. Det vil 23-åringen gjerne gjøre noe med.

- Jeg har gjort noen feil, men har også måttet tåle at mye har blitt vridd på, sier han, ifølge avisen Sueddeutsche Zeitung.

Götze måtte ut med skade da Tyskland spilte landskamp borte mot Irland torsdag kveld. Etter 35 minutters spill var det over, og han kan ikke spille mot Georgia søndag. Tyskland tapte kampen 0-1.

Ville gjort ting annerledes Götze ble født i Bayern-regionen drøye ti mil fra München, men gikk gradene i Borussia Dortmund. Da det ble kjent at han var klar for Bayern bare to dager før de tyske klubbene møttes i mesterligafinalen i 2013, ble det bråk. Götze var skadd og spilte ikke da Bayern vant 2-1 på Wembley, men overgangen preget likevel kampen.

- Mange trodde nok at jeg gikk for pengenes skyld og at jeg ikke er en god person, sier han.

Landslagsspilleren sier han ville gjort ting annerledes i dag.

- Nå ville jeg vært mer offensiv og forklart overgangen senest når sesongoppkjøringen begynte den sommeren. Jeg skulle gitt de sportslige grunnene og ordnet opp i alle spekulasjoner. Da ville kanskje ting gått over, sier han.

Ble koblet til Juventus Denne sesongen har Götze startet fire Bundesliga-kamper og kommet inn som innbytter i tre. Det eneste målet så langt kom mot nettopp Dortmund da de ble slått hele 5-1 forrige helg.

Siden overgangen har han vært litt ut og inn av laget, men sier han har blitt mer moden de siste to årene.

- Jeg vil gjerne være et ansikt utad for Bayern München, sier han.

I sommer ble Götze koblet til den italienske storklubben Juventus, men selv sier han det aldri var et alternativ.

- Jeg har aldri tenkt på å spille et annet sted. Ikke engang i sommer kom jeg på den tanken.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!