STRAFFEHELT: Andrés Guardado ble helten da Mexico tok seg videre til semifinalen i Gold Cup i fotball søndag. Han avgjorde på overtid av overtiden. Foto: AP Photo/Seth Wenig
STRAFFEHELT: Andrés Guardado ble helten da Mexico tok seg videre til semifinalen i Gold Cup i fotball søndag. Han avgjorde på overtid av overtiden. Foto: AP Photo/Seth WenigVis mer

Guardado helten da Mexico tok seg videre etter dramatiske sluttminutter

Gold Cup.

Andrés Guardado ble helten da Mexico tok seg videre til semifinalen i Gold Cup i fotball søndag. Han avgjorde på overtid av overtiden.

Det sto 0-0 mellom Mexico og Costa Rica etter 90 minutter. Det gjorde det også etter at to ekstraomganger var spilt, men fire minutter på overtid av overtiden satte den mexicanske kapteinen Guardado inn seiersmålet på straffe.

Oribe Peralta gikk over ende i den costaricanske målgården i et forsøk på å nå en crossball. Dommer Walter López mente årsaken var ulovlig spill fra en costaricaner. Han blåste straffe, og den gikk inn.

Seieren betyr at Mexico skal møte Panama i semifinalen i Atlanta onsdag. Panama slo Trinidad og Tobago i sin semifinale søndag med 6-5 etter straffesparkkonkurranse. I den kampen sto det 1-1 etter ordinær tid.

Mexico er ute etter å vinne sin sjuende Gold Cup-triumf. Laget har vært i finalen i turneringen tre av de siste fire årene, og sist Mexico og Panama møttes i gold Cup var i 2013. Den gangen vant Panama 2-1 i semifinalen.

(NTB)