Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Guardiola: - Lahm en spesiell person i livet mitt

LEGGER OPP: Philipp Lahm. Foto: NTB Scanpix
LEGGER OPP: Philipp Lahm. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pep Guardiola hyller Bayern München-kaptein Philipp Lahm etter at tyskeren i midtuken gjorde det kjent at han legger opp etter sesongen.

Lahm hadde opprinnelig kontrakt med Bayern ut neste sesong, men 33-åringen har bestemt seg for å sette karrierestopp allerede om noen få måneder.

Etter å ha blitt sett på som en glimrende back, ble Lahm med stor suksess flyttet opp på midtbanen under Guardiolas ledelse mellom 2013 og 2016.

– Philipp var og er en spesiell person i mitt liv. Det er ikke lett for en katalaner å komme til Tyskland etter at laget har vunnet en trippel, lære seg tysk og bli innført i kulturen. Han hjalp meg mye, både på og utenfor banen. Han er en av de mest fantastiske og intelligente spillerne jeg noensinne har trent, sier Guardiola.

Manchester City-manageren synes det er trist at Lahm gir seg allerede etter inneværende sesong.

– Jeg er litt lei meg, for jeg tror han fortsatt har en del fotball i seg.

Lahm ga seg på det tyske landslaget etter VM-triumfen i 2014. Han kom til Bayern München som 11-åring i 1995. Med unntak av et låneopphold i Stuttgart, har han tilbrakt hele sin karriere hos den tyske storklubben.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media