BEDRE: Manchester City-manager Pep Guardiola mener laget hans er bedre nå enn forrige sesong. Rui Vieira / AP / NTB scanpix
BEDRE: Manchester City-manager Pep Guardiola mener laget hans er bedre nå enn forrige sesong. Rui Vieira / AP / NTB scanpixVis mer

Guardiola: - Manchester City er bedre enn forrige sesong

Manchester City har forbedret seg siden klubben knuste all Premier League-motstand forrige sesong. Det mener Pep Guardiola selv om Liverpool nå topper tabellen.

I mai rundet City av 2017/18-sesongen med å komme opp i 100 poeng. Det var en bragd ingen engelske lag hadde klart tidligere. Ingen var i nærheten av å true de lyseblås ligatittel.

Siden den gang er konkurransen blitt markant tøffere, særlig i form av Liverpool. Merseyside-klubben har skaffet seg en fire poengs luke til Guardiolas lag og er alene om å være ubeseiret etter 18 ligakamper.

City-manageren føler likevel at mannskapet hans har utviklet seg og blitt et enda bedre lag.

- I de små detaljene har vi blitt bedre enn forrige sesong. Det er normalt, siden vi har vært mer sammen, sier Guardiola til Sky Sports og utdyper:

- Vi er blitt bedre i oppbyggingsfasen, og vi har flere ulike bevegelser når vi presser høyt. Vi har også flere alternativer når vi forsvarer oss i angrep, mens vi er mer solide når vi forsvarer oss dypt.

Manchester City møter Leicester i en tøff bortekamp 2. juledag. Den regjerende ligamesteren har ikke råd til et nytt feilskjær som den mot Crystal Palace sist (2-3-tap på eget gress), men Leicester har bra med selvtillit etter den knallsterke 1-0-seieren over Chelsea på Stamford Bridge.

Deretter skal City møte Southampton 30. desember, mens det fire dager senere er duket for en heidundrende toppkamp mot Liverpool i Manchester.

SOLSKJÆR: Sportsjournalist i Dagbladet, Øyvind Godø, har fulgt både nordmannens trenerkarriere og Manchester United over lang tid, og tror Solskjær har det som kreves for å lykkes i storklubben. Video. Kristoffer Løkås. Bilder: NTB Scanpix. Vis mer