Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Guardiola-ansettelsen skaper frykt i United-leiren: - Det har ødelagt dagen min

Rio Ferdinand er ikke fornøyd.

NOE Å BEVISE: Pep Guardiola har aldri tidligere ledet en klubb i Premier League. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/NTB Scanpix
NOE Å BEVISE: Pep Guardiola har aldri tidligere ledet en klubb i Premier League. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det har blitt omtalt som fotballens minst bevarte hemmelighet, og i dag ble det endelig bekreftet: Josep «Pep» Guardiola (45) skal lede Manchester City fra neste sesong.

«Av respekt for (nåværende City-manager) Manuel Pellegrini og spillerne ønsker klubben å offentliggjøre sin beslutning, for å fjerne unødvendige spekulasjonsbyrder. Manuel, som fullt og helt støtter avgjørelsen om å gå ut med dette, er 100 prosent fokusert på å nå sine mål for den inneværende sesongen», heter det i offentliggjøringen.

Samtidig setter den en nådeløs stopp for alle Manchester United-fans' drømmer om å få spanjolen til Old Trafford. For noen uker siden meldte den franske storavisa L'Equipe at Pep Guardiola møtte representanter for Manchester United i Paris. Dette ble seinere avvist av Manchester United selv.

Likevel var det nok noen som håpet at Guardiola ville velge den rød delen av Manchester. Et håp som sluknet i dag.

Ødela dagen til Rio Samtidig er det nok vondt for mange Manchester United-fans å svelge at den mye omtalte manageren i stedet havner hos de lyseblå. Det gjelder iallfall for en tidligere United-spiller.

«At Pep signerer for City har virkelig ødelagt dagen min. Hans meritter i Barca og Bayern er uvirkelig.. Dersom han er i nærheten av de høydene så vil det bli trist», skriver Rio Ferdinand på sin Twitter-profil.

Og den elektriske stemninga i Manchester City er til å ta og føle på skal vi tro engelske medier.

«Det er bare et kjøp av Lionel Messi som kunne gitt en større erklæring til Champions League-eliten», skriver The Telegraphs Paul Hayward.

Manchester Uniteds Louis van Gaal har fått mye kritikk for at klubben han leder ikke spiller attraktiv fotball. Nå får klubbens største rival en manager som foretrekker en svært ambisiøs angrepsfoptball. De to motsetningene blir hardt for den røde delen å svelge, skal vi tro Hayward.

Ansettelsen av Guardiola får også mange til å tro at City vil bli en mer attraktiv klubb for sponsorer, og at klubben vil få mer oppmerksomhet enn Manchester United framover.

«For å si det slik: Louis van Gaal, som klamrer seg til gleden over å vinne FA-cupkampen mot Derby, vil føle at innsatsen stiger når City bekrefter den åpne hemmeligheten om Guardiolas ansettelse. Uniteds direktører vil også bli grepet av kollektiv panikk», skriver Hayward.

- En av de beste Jürgen Klopp er en annen manager i England som skapte ville tilstander da han tok over Liverpool tidligere i sesongen. På dagens pressekonferanse før tirsdagens møte med Norwich, sa tyskeren at han ikke hadde noen råd til Guardiola.

- Han er en av de beste managerne i verden, det er ikke noe tvil om det. Han har jobbet i to store klubber og nå vil han gjøre jobben i Manchester City, sier Klopp ifølge Liverpool Echo.

Guardiola fikk sin første store trenerjobb da han ble hovedtrener for Barcelona i 2008, og ble en umiddelbar suksess. Under hans ledelse vant Barcelona La Liga tre år på rad. De vant også Champions League to av de tre sesongene, før Real Madrid og Jose Mourinho ble ligamester i 2012.

Etter den sesongen tok Guardiola et hvileår, før han takket ja til å bli ny manager i Bayern München. Der har han også klart å implementere en teknisk og ballbesittende spillestil, samtidig som han har beholdt vinnerkulturen:

Klubben styrer nå mot den tredje ligatittelen av tre mulige under Peps ledelse.

Det finnes de som mener at spanjolen har kommet til dekket bord både i Spania og Tyskland, og at han nå skal opp til eksamen i Premier League.

Får mye penger Manchester City er ifølge Manchester Evening News sikre på at nyheten om at Guardiola skal ta over etter nåværende manager Manuel Pellegrini, ikke vil ødelegge for prestasjonene i inneværende sesong.

Klubben tror spillerne vil gjøre sitt beste for å få en mulighet til å bli værende når den ventede ryddejobben starter til sommeren.

Lokalavisa melder også at Pep Guardiola vil få en stor dose penger til å bygge opp en ny City-tropp til sommeren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram