Guardiola avviser bråk bak vrakingen av Piqué

På tribunen mot Leverkusen. Se høydepunkter.

(Dagbladet): Leverkusen - Barcelona 1-3.

Barcelona skaffet seg et perfekt utgangspunkt før returmøtet med en sterk seier borte mot Leverkusen i Champions League i går, men det var uten stopperkjempe Gerard Piqué på laget.

Stopperen ble ikke tatt ut i kamptroppen, og satt på tribunen da lagkameratene nedkjempet tyskerne. Etter kampen måtte Pep Guardiola forklare for spanske medier hvorfor han vraket 25-åringen.

- Jeg måtte ta ut en 18-mannstropp. Mascherano er suspendert mot Valencia i helga, så jeg kunne ikke risikere å miste Gerard. Jeg ville også få inn (Marc) Bartra, som vi kommer til å trenge i nær framtid, sier Barca-treneren, ifølge ESPN, og avviser at det er noe bråk bak valget.

PÅ TRIBUNEN: Xavi og Gerard Pique.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender
PÅ TRIBUNEN: Xavi og Gerard Pique.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender Vis mer

- Piqué vet at jeg elsker ham. Han er ikke sur på grunn av dette. Han vet han er uunnværlig og veldig viktig for oss, sier Guardiola.

Gerard Pique, som forøvrig kom uskadd fra en bilulykke denne uka, hadde Xavi ved siden av seg på tribunen i går kveld. Midtbanespilleren har slitt med en leggskade de siste dagene.

Pep Guardiola er uansett fornøyd med det han så i Leverkusen.

- Alt i alt er vi veldig fornøyde med denne kampen, selv om andre omgang var en advarsel før returmøtet. Tyskere har stor selvtillit, men det er flott å score tre ganger på bortebane, sier Barcelona-sjefen.