OVERTAR BAYERN: Pep Guardiola blir ny trener for Bayern München fra juli og fram til 2016. Foto: ARND WIEGMANN, REUTERS / NTB SCANPIX
OVERTAR BAYERN: Pep Guardiola blir ny trener for Bayern München fra juli og fram til 2016. Foto: ARND WIEGMANN, REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Guardiola blir Bayern-trener fra sommeren

Tar over når Heynckes avslutter karrieren.


(Dagbladet): Tidligere Barcelona-trener Pep Guardiola (41) overtar som ny trener i Bayern München fra sommeren.

Han har skrevet kontrakt fram til juni 2016, melder Bayern på nettsiden sin.

- Vi gleder oss stort over at vi har klart å sikre oss fotballfagmannen Pep Guardiola, som har vært ønsket og kontaktet av mange store klubber, sier Bayerns styreleder Karl-Heinz Rummenigge.

Guardiolas navn har vært nevnt i forbindelse med storheter som Chelsea, Manchester City, Manchester United, PSG og Bayern etter at han ga seg som Barcelona-trener i mai i fjor.

- Pep Guardiola er en av de mest suksessrike trenerne i verden, og vi er sikre på at han kan være en berikelse ikke bare for FC Bayern, men også for tysk fotball. Vi gleder oss til det framtidige samarbeidet fra juli 2013.

Heynckes gir seg Bayern skriver videre at nåværende trener Jupp Heynckes (67) avslutter karrieren til sommeren. Han informerte styret om dette før jul, men først i dag ble det offisielt.

- Vi må både som klubb og venner av Jupp Heynckes vise forståelse for denne avgjørelsen, sier Rummenigge.

- Vi er ekstremt takknemlige for arbeidet til Jupp Heynckes. Som en passende etterfølger var det kun aktuelt med en trener av Pep Guardiolas kaliber, sier klubbpresident Uli Hoeneß.

Snakket varmt om England Guardiola sa så seint som i går at han var fascinert av engelsk fotball, og at han ønsker å være trener eller manager i Premier League i løpet av karrieren.

- Jeg har alltid vært veldig fascinert av engelsk fotball på grunn av miljøet, tilskuerne og fansen. Som spiller jeg kunne ikke realisere min drøm om å spille i England, men jeg håper å gjøre det som trener eller manager. Jeg er fortsatt ung, bare 41 år, sa spanjolen.

Bare timer seinere kommer altså nyheten om at han er klar for en av de engelske klubbenes argeste konkurrenter i Europa.

Guardiola ledet Barcelona i fire suksessrike sesonger før han ga seg i mai i fjor. Han ledet laget til seriegull de tre første sesongene, vant Champions League to ganger, den spanske cupen to ganger, den spanske supercupen tre ganger, og både klubb-VM og den europeiske supercupen i 2009 og 2011.

Tilsammen 14 titler på fire sesonger. Det er ingen tvil om at Guardiola hadde en fantastisk spillergruppe å jobbe med i Barcelona. Det vil han også ha i Bayern München. Klubben leder Bundesliga med ni poeng etter halvspilt sesong og vant sin Champions League-gruppe i høst.