Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Guardiola bryr seg om trofeer, mennesker og den gode samtalen – ikke statistikk og rekorder

En brutt seiersrekke er det siste som plager Manchester City og Pep Guardiola. Det er alle vi andre som er opptatt av det du ikke kan sette i premieskapet.

MÅLLØS: Pep Guardiola gratulerer Roy Hodgson etter Manchester City spilte 0-0 borte mot Crystal Palace. Foto: NTB Scanpix
MÅLLØS: Pep Guardiola gratulerer Roy Hodgson etter Manchester City spilte 0-0 borte mot Crystal Palace. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Crystal Palace-Manchester City 0–0

PEP GUARDIOLA, VERDENS beste manager og fotballtrener, debuterte med tre titler (La Liga, Copa del Rey og Champions League) i sitt første år som Barcelona-sjef (2008/2009) og har siden vunnet nitten til.

I år vinner han helt sikkert sin tjuetredje (Premier League). Om ikke ligacupen i mars blir den tjuetredje (er i semifinalen mot Bristol City), Premier League i så fall den tjuefjerde før FA-cupen og Champions League også skal ha sine vinnere.

Det er det som virkelig betyr noe for denne unike spanjolen.

0–0 og en veltet seiersrekke (18) på Selhurst Park ødelegger ingen verdens ting.

ALLE ANDRE MANAGERE i bransjen ville gått av skaftet for det feildømte straffesparket Manchester City fikk imot seg etter 89 minutter og 55 sekunder denne siste dagen i 2017. Men ikke Pep Guardiola. Han satt seg rolig ned og tok en slurk av vannflaska han alltid har i nærheten. Som om han visste at Ederson kom til å redde skuddet fra merket.

JASON PUNCHEONS BRUTALE og feige nedsparking av Kevin De Bruyne i den påfølgende kontringen – et overfall som sendte Manchester Citys beste spiller så langt i sesongen ut på båre – ville fått de fleste kollegene til å miste det totalt. Men ikke Guardiola. Denne gangen, fordi de Bruynes skade førte til et lengre opphold i spillet, satt han seg like godt på Palace-benken og slo av en prat med motstanderens manager, Roy Hodgson. Smilende. Som om ingenting var skjedd – som om poeng ikke var på vei til å gå tapt og kanskje også hans beste spiller for flere kamper framover.

Det er også Pep Guardiola.

Den beste av de beste.

MANCHESTER CITY VAR ikke dårlige denne ettermiddagen selv om første omgang ble spilt med stein i skoa De var bare ikke skarpe nok. Tjuetre prosent ballbesittelse var derfor alt Crystal Palace trengte for å plage City mer enn de fleste før pause. Litt fordi Pep Guardiolas uovervinnelige ikke fant den offensive rytmen, litt fordi Leroy Sané, venstrekanten som ble satt opp gang på gang, mistet ballen så fort han fikk den, men mest fordi aggressiviteten i forsvarsspillet, det til tider høye presset, noen susende taklinger og fem cornere ga hjemmelaget massiv støtte fra tribunene.

Så lenge City ikke var seg selv var Crystal Palace positive og gode.

Etter at Pep Guardiola hadde brukt femten minutter på gutta sine i pausen ble de spilt stadig lavere.

PEP GUARDIOLA HAR flere ganger rost Wilfried Zaha for Crystal Palace-kantens fart, ferdigheter og gjennombruddskraft. I første omgang, da hjemmelaget brukte tida godt hver gang de var på ballen, var han banens beste spiller. Selv da balljaginga etter pause tappet hjemmelaget for stadig mer krefter hadde han nok sprut igjen til en siste vellykket manøver mot Raheem Sterling. Nå tror jeg ikke Guardiola er spesielt imponert over måten han skaffet Palace det allerede omtalte straffesparket på, men det han gjorde i forkant, pluss alt det andre Zaha gjorde da han utfordret City-forsvaret vil gjøre kanten som valgte Elfenbenskysten foran England til en potensiell kandidat i neste sommers overgangsvindu.

Det er i hvert fall den typen kantspillere han elsker.

FOR TO SESONGER siden (2015/2016) kvalifiserte Manchester City seg til Champions League med fjerdeplass og 66 poeng, 16 scoringer foran Manchester United (66) og fire poeng bak Tottenham (70), fem bak Arsenal (71) og 15 bak sensasjonslaget Leicester (81). Nå, med 17 serierunder og 51 poeng igjen å spille om er de allerede oppe i 59. Det forteller selvfølgelig at 2015/2016 var en unntakssesong – Liverpool ble nummer åtte (60) og Chelsea ti (50) – men det underbygger også det Manchester City er i ferd med å snekre sammen.

En sesong Premier League aldri har sett maken til.

En sesong som mest sannsynlig vinnes med pluss ett hundre poeng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!