Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Guardiola er ett trofé unna å tangere Cruyff

Barcelona hylles av «alle» som tidenes beste fotballag.

TIDENES BESTE: Barcelona hylles som tidenes beste fotballlag. Her feirer de Lionel Messis scoring. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
TIDENES BESTE: Barcelona hylles som tidenes beste fotballlag. Her feirer de Lionel Messis scoring. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer

(Dagbladet): Etter gårsdagens finaleseier mot Manchester United er Pep Guardiola bare ett trofé fra å tangere legendariske Johan Cruyff som Barcelonas mestvinnende manager.

Siden Guardiola tok over etter Frank Rikjaard har han vunnet 10 titler. Johan Cruyff, som var manager i Barcelona fra 1988 til 1996, vant 11 troféer.

Som spiller spilte Guardiola under Cruyffs ledelse, og som trener har han videreført nederlenderens spillestilsfilosofi som har brakt klubben så mye suksess de siste årene.

Hylles - til og med - i Madrid Etter gårsdagens mesterligafinale hylles årets Barcelona-utgave som tidenes beste fotballag. Til og med i Madrid-avisene hylles katelanerne.

«Super-Barca. Spansk fotball fortsetter på toppen av verden», het det på forsiden av hovedstadsavisen AS, ifølge NTB. På forsiden av den franske storavisen L'Equipe heter det «Trop Beau», på norsk: «For vakkert».

BESTE HAN HAR MØTT: Alex Ferguson mente etter kampen i går at Pep Guardiolas lag var det beste han hadde møtt i sin 37 år lange manager-karriere. Foto: AFP Photo / Carld de Souza
BESTE HAN HAR MØTT: Alex Ferguson mente etter kampen i går at Pep Guardiolas lag var det beste han hadde møtt i sin 37 år lange manager-karriere. Foto: AFP Photo / Carld de Souza Vis mer

United-manager Alex Ferguson hyllet Guardiolas menn etter kampen som det beste laget han hadde møtt i hans 37 år lange manager-karriere. Real Madrids tidligere storspiller Hugo Sanchez stiller seg også i rekken av gratulanter.

- Dette Barcelona-laget er det beste i hele verden, sier Sanchez til den Madrid-vridde avisa Marca ifølge Guardian.

Norske fotballeksperter Dagbladet har pratet med dagen derpå er heller ikke i tvil.

- Det er klart de er det. Fotballen i seg selv er bedre enn noen gang, og Barcelona har tatt deler av det beste spillet fra de generasjonene inn i et nytt århundre. De fortjener hyllesten, men også dyp, dyp respekt, sier Canal+-ekspert Lars Tjærnås.

PÅ WEMBLEY I GÅR: Johan Cruyff står bak Barcelonas moderne filosofi, og startet en ny æra i Barcelonas historie da han vant klubbens første europeiske trofé da han vant den europeiske cupen i 1992 på Wembley. Foto: AFP Photo / Carl Court
PÅ WEMBLEY I GÅR: Johan Cruyff står bak Barcelonas moderne filosofi, og startet en ny æra i Barcelonas historie da han vant klubbens første europeiske trofé da han vant den europeiske cupen i 1992 på Wembley. Foto: AFP Photo / Carl Court Vis mer

- Det er ingen som har spilt fotball på det nivået de spiller på. Det har vært mange andre gode lag tidligere, men Barcelona har løfta fotballen et steg videre, sier LSK-trener Henning Berg.

- Jeg er ikke gammel nok til å ha fått oppleve de gyldne årgangene til Brasil, men Barcelona viser så høyt nivå nå at de definitivt er der blant de helt, helt store, sier Petter Veland i Canal+. 

Håper de husker oss om 10-15 år Guardiola vil imidlertid ikke at laget hans skal sammenlignes med fotballhistoriens store, store lag.

- Jeg vil ikke sammenligne oss med tidenes beste lag. Jeg så ikke Ajax med Johan Cruyff, jeg så ikke Real Madrid med Alfredo Di Stefano og jeg så ikke Santos med Pelé. Men dersom folk husker oss for fotballen vi spilte om 10-15 år, vil det gjøre meg veldig glad, sa «Pep».

NRKs Arne Scheie mener det blir vanskelig å sammenligne tidsepoker, men han var voldsomt imponert over Barcelona i går. 

VERDENS BESTE: Verdens beste fotballspiller på verdens beste lag, Lionel Messi,  løfter Champions League-troféet. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
VERDENS BESTE: Verdens beste fotballspiller på verdens beste lag, Lionel Messi, løfter Champions League-troféet. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer

- Det er verdensmestere i fleng, og en argentiner som er helt magiske. Det blir vanskelig å sammenligne tidepoker, Real Madrid på 50-60 tallet kunne ikke annet enn å vinne, for eksempel. Men at dagens utgave av Barcelona er et av de største lagene er det vel ingen tvil om.

- De er først og fremst et lag, men de har individuelle ferdigheter som er helt enorme. Messi og Iniesta, ikke minst Xavi, sier den rutinerte kommentatoren.

Guardiola sier han er priviligert som får jobbe med spillerne han har til rådighet.

- Jeg føler meg privilegert som får ha disse spillerne. Jeg føler meg ikke som sjefen deres. Så mange har jobbet så hardt for å oppnå dette, og jeg gratulerer dem alle, sa en ydmyk Guardiola etter 3-1-seieren ifølge NTB.

HANS TREDJE: Guardiola har vunnet Champions League tre ganger. En gang som spiller, to ganger som manager. Foto: AFP Photo / Glyn Kirk
HANS TREDJE: Guardiola har vunnet Champions League tre ganger. En gang som spiller, to ganger som manager. Foto: AFP Photo / Glyn Kirk Vis mer