LYKKELIG SOM BEST: Pep Guardiola (th) feirer seieren over Manchester United med alle. Det er sånn han er, City-manageren - alle er like viktige, også de som ikke spiller. Og det er derfor Manchester City er så gode. Pep Guardiola er det vakre spillets beste venn. (AP Photo/Dave Thompson)
LYKKELIG SOM BEST: Pep Guardiola (th) feirer seieren over Manchester United med alle. Det er sånn han er, City-manageren - alle er like viktige, også de som ikke spiller. Og det er derfor Manchester City er så gode. Pep Guardiola er det vakre spillets beste venn. (AP Photo/Dave Thompson)Vis mer

Guardiola er fotballens beste venn, det er derfor City er så gode

Spørsmålet er ikke lenger om Manchester City vinner ligaen. Men om de taper en fotballkamp på veien.

Manchester United-Manchester City 1–2 (1–1)

ELLEVE POENG ER i de fleste tilfeller ikke umulig å ta igjen når det er 66 av dem igjen å spille om, men i dette tilfellet kan Manchester United glemme det. Manchester City er ikke bare det beste laget i Premier League.

De er veldig, veldig mye bedre enn konkurrentene.

SLITER MANCHESTER UNITED med de elleve poengene deres underskudd lyder på er det enda verre for Chelsea (14 poeng bak), Liverpool, (16), Arsenal (17) og Tottenham (18). Etter bare seksten spilte kamper er det åpnet seg et hav mellom Manchester City og røkla. Og selv om City B, etter å ha vunnet de fem første kampene i gruppespillet i Champions League, tapte borte mot Shaktar Donetsk onsdag kveld, er det vanskelig å se hvordan City A skal kunne gå på en smell.

Forrige sesong vant ikke Pep Guardiola et eneste trofé.

Denne sesongen vinner han mest sannsynlig mange, kanskje alle de tre store.

DERFOR ER DET kjørt allerede etter det første derbyet i Manchester. Trist for spenningen, selvfølgelig, men sånn er det. Desto hyggeligere for fotballen når den positive tilnærmingen, den som inneholder risiko og vilje til å ta noen sjanser for det vakre spillets skyld, kommer ut på topp. For du må være veldig rød for ikke å innrømme at det er Pep Guardiola som er treneren, manageren og fotballmennesket å like i duellen som utspant seg på Old Trafford.

Han andre, José Mourinho, har jo ikke mye å bringe til fest.

PEP GUARDIOLA ER en mann som lever sover, spiser og elsker det vakre spillet. Han er den taktiske estetikeren som vil at alle seirer skal vinnes på en god måte og ikke for enhver pris. I spanjolens hode er derfor fotball mer enn 1-0, 2-0, 3–1 eller hva det måtte være – det er veldig mye mer.

Det hører du når han snakker.

Det ser du på lagene han trener.

JOSÉ MOURINHO, DERIMOT er i bransjen for resultatene. Og bare det. Hvordan han vinner spiller ingen rolle. Når det gjelder scoren etter 90 minutter helliger hensikten middelet alle dager. Innholdet er (nesten) uvesentlig. Og så kan vi som tilskuere og fotballfans velge stil ut fra preferanser og tanker om hvordan man helst ser at fotball skal spilles.

For min del blir det altså Guardiola alle dager.

MANCHESTER CITY HADDE fjorten seirer og en uavgjort da de kom til Old Trafford denne søndagen. Nå har de 15–1. Fjorten av dem er kommet etter hverandre og er ny rekord for Premier League. Til uka skal de til Swansea. Da blir det nok femten. Og så skal Tottenham til Etihad og da lukter det seksten.

Total dominans kalles det.

Det er egentlig bare ett lag, Manchester City.

DET ER IKKE ofte publikum på Old Trafford vender seg mot eget lag. Det skjedde i denne kampen. Greit at Manchester United ikke søker pluss femti prosent hva ballbesittelse angår, men et visst spill når ballen vinnes er et minimumskrav. Ikke 24,9 -75,1 i motstanders favør gjennom en hel omgang. Men Mourinho bryr seg ikke om sånt og derfor så ikke United ut til å ønske ballen ut over kontringsmulighetene som alltid kommer og langballene de prioriterte mot etablert forsvar.

Først da de måtte, på 0–1 og 1-2, ba Mourinho om risiko.

DA VAR DET for seint og det fikk meg til å tenke på ateisten som ropte "å kjære gud" idet han kjørte utfor veien i stor fart. "Det skulle du tenkt på før" kom det fra kona som satt i setet ved siden av.

Det skulle José Mourinho også.