IKKE BEKYMRET: Pep Guardiola vet hva Bayern München har i vente for å sikre ligamesterskapet i Tyskland etter det sjokkerende tapet for Mainz onsdag. Foto:
AP Photo/Michael Sohn/NTB Scanpix
IKKE BEKYMRET: Pep Guardiola vet hva Bayern München har i vente for å sikre ligamesterskapet i Tyskland etter det sjokkerende tapet for Mainz onsdag. Foto: AP Photo/Michael Sohn/NTB ScanpixVis mer

Guardiola etter Bayerns sjokktap: - Jeg er ikke så veldig trist

1-2 nederlaget mot Mainz gjør at Dortmund ikke ligger mer enn fem poeng bak.

Pep Guardiola vet hva Bayern München har i vente for å sikre ligamesterskapet i Tyskland etter det sjokkerende tapet for Mainz onsdag

1-2 nederlaget gjorde at Dortmund ikke ligger mer enn fem poeng bak. De to lagene møtes til helgen, og skulle Guardiolas Bayern gå på et nytt nederlag, kan det bli tøft å sikre seriemesterskapet på fjerde gang på rad. Det er selvsagt målet.

- Det er klart vi ikke var gode nok mot Mainz, men det bekymrer meg ikke så mye. Jeg er ikke så veldig trist, sier spanjolen. Han er inne i sin siste sesong med det tyske topplaget. Neste år overtar han ansvaret for Manchester City i engelsk Premier League.

- Nå står vi i en utsatt posisjon og må virkelig kjempe for seriemesterskapet og tittelen her i Tyskland, innrømmer Guardiola. Det er ingen fordel at den kommende toppkampen går på bortebane, selv om Mainz, mot alle odds, satte en stopper for Bayern Münchens hjemmestatistikk med bare seirer før det vonde nederlaget.

Utenkelig Mange mener at det er utenkelig at Guardiolas menn skal tape for annen gang på rad i kampen mot Borussia Dortmund. Bayern München fikk et skudd for baugen, og mange mener at det kommer til å skjerpe spillerne kraftig.

I 2014 sikret Bayern seriemesterskapet med sju kamper igjen å spille. Denne sesongen gjenstår det fortsatt igjen ti kamper.

- De dagene er forbi da et lag kan avgjøre seriemesterskapet så lenge før slutt som vi gjorde for to år siden, mener Guardiola.

Han sier også at det Dortmund-laget som står på den andre banehalvdelen til helgen, er ganske forskjellige fra det Dortmund Bayern München har møtt de tre siste årene.

- Når jeg tenker fram mot helgens kamp, vet jeg at det ikke blir lett. Vi må virkelig være innstilte på å kjempe, sier den spanske treneren.

Hadde sjansen - Vi hadde helt klart våre sjanser. Flere av dem var gode. Men vi lot Mainz-spillerne komme til med kontringer. Det skulle vi aldri ha tillatt dem, sier Arjen Robben. Det var han som satte inn Bayerns mål i onsdagens kamp.

Samtidig som Bayern München sjokkerende nok tapte for Mainz, ble det seier for Dortmund, motstanderen på bortebane kommende lørdag. 2-0 triumfen over Darmstadt ga masse selvtillit før toppkampen.

- Både vi og Bayern München vet at det kommer til å bli jevnt og tett i avslutningen, men jeg kan forsikre at denne gangen vil vi virkelig vinne både den kommende kampen og seriemesterskapet, sier Dortmunds tyske landslagsforsvarer Erik Durm.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram