Guardiola forsøker å skjule jubelen når Barcelona tar ledelsen

Slo ut City.

• Barcelona-Manchester City 1-0 (1-0) / 3-1 sammenlagt

(Dagbladet): Da Barcelona for tre uker siden kunne pakke med seg komfortable 2-1 i kofferten ved avreise fra Manchester, var det ikke mange som levnet de lyseblå store muligheter for avansement i kveldens åttedelsfinale.

De skulle få veldig rett.

Selv om Ivan Rakitic ble stående som den eneste Barcelona-spilleren i målprotokollen etter sin scoring etter en halvtime, hadde Barcelona såpass mange muligheter at resultatet burde vært noe helt annet. I alle fall om det ikke hadde vært for Joe Hart som hadde en vanvittig kamp mellom stengene.

Dermed går «Blaugrana» videre som det tredje spanske laget til kvartfinale i årets Champions League, mens Manchester City forsvinner ut akkurat som de andre lagene fra England.

- Bare traff meg Joe Hart var banens gigant sammen med Lionel Messi, men den engelske sisteskansen var i det beskjedne hjørnet da han snakket med pressen etter kampen.

- Mange av skuddene bare traff meg, jeg prøvde bare å gjøre meg stor. Det var mye å gjøre, og jeg måtte bare stoppe så mye som mulig, sa keeperen beskjedent.

Mesterligaens kvartfinaler går uten engelske lag. Liverpool røk ut allerede i gruppespillet, mens Arsenal, Chelsea og Manchester City falt i åttedelsfinalen.

- Det er et godt spørsmål hvorfor vi har så store problemer med å gå videre. Det er noe vi må komme til bunns i. Vi er blitt slått ut to ganger i åttedelsfinalen av Barcelona. De er et fantastisk lag, men skal vi gjøre noe som helst i denne turneringen må vi også være det, sa Hart.

Fart fra start Citys stopperkjempe og kaptein, Vincent Kompany, har fått mye pepper denne sesongen og i det første oppgjøret var han direkte skyld i spanjolenes åpningsmål. I kveld holdt det på å gå like ille.

Bare fem minutter var spilt da belgieren sovnet i de bakre rekker. Neymar var plutselig mutters alene igjennom, men avslutninga til brasilianeren gikk på innsiden av den høyre stolpen til Joe Hart, og ut.

Men gjestene fra England viste at de heller ikke var ufarlige da Yaya Toure etter 13 minutter gikk på et av sine signatur-raid. Foran mål fant han James Milner, men midtbanesliteren ble hindret av Dani Alves og det hele rant ut i sanden.

Messi-magi Lionel Messi, som har vært i en fryktinngytende form den siste tiden, fikk to gode muligheter på frispark like utenfor 16-meteren, men argentineren sendte begge forsøkene hårfint over tverrliggeren.

Langt mer treffsikker var venstrefoten til ballmagikeren da han etter en drøy halvtime fant Rakitic i feltet. Kroaten gjorde ingen feil, lobbet ballen over en utrusende Hart og i det åpne målet. 1-0 til Barcelona.

Det kunne like gjerne vært 2-0, men da Luis Suarez skulle doble ledelsen like før hvilen ble resultatet de rødblås andre stolpetreff for kvelden.

Om City-spillerne var frustrerte før scoringen, ble det enda verre i etterkant. Samir Nasri sto for omgangens styggeste og klart mest unødvendige nedsabling da han sparket ned Neymar, og fikk gjestenes fjerde gule kort før dommer Gianluca Rocchi sendte lagene i garderoben.

Om man ser hvordan Messi danset rundt med blant annet Milner er det lett å forstå hvordan. Selv den tidligere Barcelona-manageren Pep Guardiola måtte gjemme hodet i hendene over ydmykelsen.

Nummer 100 Der de første 45 minuttene bød på både mål, sjanser, fart og temperatur, var det som ble servert etter hvilen en langt mer servil forestilling det første kvarteret.

Men så tok Camp Nou, som i kveld vartet opp med sin Champions League-forestilling nummer 100, fyr igjen.

Først hadde Suarez en god mulighet da han blåste ballen til side for målet til Hart. Kort tid etter var City farlig frampå og hadde en rekke muligheter til å få satt Ter Stegen på på prøve fra kloss hold, før vertene slo kontra.

Messi danset unna det som kom av taklingsforsøk, men en god Hart kom ut og fikk avverget kjempesjansen som han gjorde så mange ganger i den andre omgangen.

Definerende øyeblikk Men som så ofte i slike kamper kommer det et øyeblikk som definerer en kamp, og denne var heller ikke noe unntak da Sergio Aguero etter 77,30 stilte seg opp på ellevemeteren for å utlikne for City.

Gerard Pique hadde på særdeles klønete vis sendt argentineren i gressmatta, men Ter Stegen gjettet riktig side og plukket straffa til de lyseblås nummer 16 uten nevneverdige problemer.

Med scoring på straffesparket kunne det siste kvarteret blitt et stormløp mot målet til tyskeren på jakt etter målet som ville gi ekstraomganger, men i stedet var det Barcelona som kunne lurt inn et par scoringer til om det ikke hadde vært for Hart.

Dermed er Barcelona videre som det tredje spanske laget til kvartfinalen i Champions League, mens Manuel Pellegrinis gutter må slå følge med sine engelske våpenbrødre Arsenal, Chelsea og Liverpool ut av den gjeveste Europacupen.

- Målet nå er å holde på 2.-plassen og se hva som skjer i kampene som gjenstår, sa han.