<strong>LEGENDE:</strong> Josep Guardiola har en merittliste uten sidestykke i Barceloa. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE.
LEGENDE: Josep Guardiola har en merittliste uten sidestykke i Barceloa. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE. Vis mer

Guardiola har vunnet 12 trofeer på tre år

Cruyff er allerede passert i Barcelona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre og et halvt år etter at Barcelona gamblet med å ansette Pep Guardiola (40) som trener, har den katalanske helten knust alle klubbrekorder.

Nå sikter Barcelona på klubbens 13. sølvvare med Guardiola som sjef. Allerede er legenden Johan Cruyffs elleve trofeer over åtte år som klubbens trener passert.

Årets julegaveønske er å bli første klubb i verden til å vinne klubb-VM for annen gang. Absolutt alt ligger an til at gullkampen vil bli spilt mellom Barcelona og Santos i japanske Yokohama 18. desember.

Eventuell brasiliansk seier vil bli regnet som en «bombe». Begge lagene skal kun gjøre unna semifinaler før klubbverdensmesteren skal kåres.

Ustabilt borte Men etter å ha gitt selveste Manchester United en fotballeksjon den engelske gigantklubben sent vil glemme på Wembley i mai, har ikke Barcelona-elegansen vært like pålitelig.

Mens overlegenheten på hjemmebane er større enn noensinne, har katalanerne vært oppsiktsvekkende svake på bortebane denne sesongen. Først 2-2 borte mot Athletic Bilbao, så et helflaut 0-1-tap for Getafe forteller om stor ustabilitet utenfor Camp Nou.

Et råsterkt Real Madrid på andre året under José Mourinhos ledelse, utfordrer Barcelona fra alle kanter. Allerede lørdag, i generalprøven til klubb-VM, spilles El Clásico mellom Real Madrid og Barcelona på Santiago Bernabéu.

- Jeg må påpeke at dette er en helt normal situasjon. I klubbens 112-årige historie har det ofte skjedd at vi ikke har ledet serien fra sesongstart. Selv har jeg vunnet tre seriemesterskap den siste uken av sesongen etter å ha vært bakpå hele året. Det er ikke alltid laget med best start vinner til slutt. Man må bare vente på at sjansen byr seg, sier Guardiola.

Seks av seks Josep Guardiola ble ansatt som klubbens hovedtrener sommeren 2008, og det ble ansett som ren gambling å flytte opp den urutinerte ungdomstreneren til å ta over etter nederlenderen Frank Rijkaard.

Katalanerne vant klubb-VM i 2009 etter å ha snudd finalekampen mot argentinske Estudiantes til 2-1-seier etter ekstraomganger. Den triumfen kronet et fantastisk Barcelona-år med seier i seks av seks mulige turneringer.

I år har klubben allerede tapt cupfinalen mot erkerival Real Madrid og har ikke sjanse til å gjenta akkurat den bragden. Likevel vil 2011 være et fantastisk år i historien til laget som mange mener er tidenes beste på fotballbanen.

Etter ansettelsen av Guardiola, foretok katalaneren noen helt avgjørende, men den gang omdiskuterte, grep. Han innførte streng disiplin, kvittet seg med høyprofilerte spillere som Ronaldinho og Deco samt gikk straks i gang med generasjonsskiftet klubben profitterer på i dag gjennom å hente opp tidligere elever fra ungdomsakademiet.

(NTB-AFP)

Barca-trofeer siden 2009:

Mesterligaen (2): 2009, 2011.
Europeisk supercup (2): 2009, 2011.
Klubb-VM (1): 2009.
Spansk 1.-divisjon (3): 2009, 2010, 2011.
Spansk cup (1): 2009.
Spansk supercup (3): 2009, 2010, 2011. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer