Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Guardiola hyller «ekstra-ordinære» United

Mens Rooney anklages for obskøn gest.

VISTE V-TEGNET? Flere engelske aviser skriver at Wayne Rooney kan være i trøbbel med FA igjen for en gest han skal ha gjort mot Chelsea-fansen under gårsdagens «seriefinale».Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
VISTE V-TEGNET? Flere engelske aviser skriver at Wayne Rooney kan være i trøbbel med FA igjen for en gest han skal ha gjort mot Chelsea-fansen under gårsdagens «seriefinale».Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Manchester United slo knockout på Chelsea i selve tittelkampen på Old Trafford i går kveld.

Nå er Alex Fergusons mannskap bare formaliteter - ett lite poeng - unna klubbens 19. seriemesterskap. Ingen andre klubber har vunnet så mange ligatitler, Liverpool har bare 18.

28. mai kan Ferguson krone årets sesong med Champions League-seier, bare Barcelona beseires på Wembley.

Barcalona blir ofte utropt til verdens beste fotballag, men ingenting tyder på at Barca-trener Pep Guardiola tar lett på Manchester United.

I går kveld vant Barcelona lokalderbyet mot Espanyol, og som United trenger laget bare enda ett poeng for å ta seriegullet. Etter seieren i går kveld benyttet Guardiola anledningen til å hylle Uniteds spillerstall.

- De har en flott stall, som inneholder hele to lag og ekstraordinære spillere, sier Guardiola til nyhetsbyrået PA.

Reservelag Han peker på at United byttet ut så å si hele laget fra semifinalen mot Schalke til Chelsea-matchen.

- De spilte en semifinale i Champions League med et lag full av reserver og vant 4-1. Det forteller alt du trenger å vite om kvaliteten de har.

Andres Iniesta er en av Barcas nøkkelspillere, og han mener det blir umulig for de blårøde å slappe av framover.

- Vi og United kjenner hverandre godt, det blir en veldig spesiell finale, sier Iniesta.

Barcelona vant finalen mellom lagene i 2009, og den gangen reagerte United-spiss Wayne Rooney med ekstrem skuffelse.

V-tegn Mot Chelsea i går fikk han gult kort for en takling mot Chelsea-stopper David Luz, og ifølge en rekke britiske aviser kunne angriperen fort vært vist ut da United sikret seg de tre verdifulle poengene.

Rooney beskyldes nemlig for å ha vist v-tegn til de tilreisende Chelsea-supporterne på Old Trafford i 1. omgang. I England regnes den fingerbevegelsen som grov og obskøn.

Ifølge The Independent kom Rooneys fingre opp mot Chelsea-hjørnet da bortefansen reagerte på hans egen reaksjon på at Park ble taklet.

Avisa er trygg på at Rooney-fingrene blir mat for det engelske fotballforbundets disiplinærkomitee.

Daily Mail skriver at Rooney bare tilsynelatende viste V-tegnet, og har bilder av 25-åringen med pekefinger og langfinger oppe.

Feirer med vin Også Daily Telegraph omtaler episoden men avisa mener det ikke er sikker at at Rooney trolig viste en obskøn gest mot Chelsea-supporterne.

The Sun har intervjuet fans som forteller at Rooney svarte med gesten da han ble utsatt for sjikane fra tribunen.

Selv har ikke United-spissen følte behov for å kommentere episoden, men på twitter fortalte han hvordan seieren skulle feires i går

- For et resultat. Vi slo tilbake etter forrige uke. Nummer 19 er litt nærmere. Tror jeg skal ha et glass vin eller to i kveld. For en følelse.

DUKET FOR DUELL: Pep Guardiola trakk det lengste strået da Barcelona møtte Alex Fergusons Manchester United i Champions League-finalen 2009. Nå er det snart klart for et nytt oppgjør.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tony Gentile
DUKET FOR DUELL: Pep Guardiola trakk det lengste strået da Barcelona møtte Alex Fergusons Manchester United i Champions League-finalen 2009. Nå er det snart klart for et nytt oppgjør.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tony Gentile Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media