Guardiola hyller King: - En fantastisk spiss

Citys suksesstrener imponert over nordmannen.

FÅR SKRYT: Bournemouth tapte mot Manchester City, men Joshua King imponerte likevel Pep Guardiola. Her i duell med Nicolas Otamendi. Foto: Scanpix
FÅR SKRYT: Bournemouth tapte mot Manchester City, men Joshua King imponerte likevel Pep Guardiola. Her i duell med Nicolas Otamendi. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Joshua King hadde vanskelige arbeidsbetingelser i 4-0-tapet mot Manchester City lørdag ettermiddag. Spissen startet alene på topp i Bournemouth-angrepet, ofte med stor avstand til nærmeste medspiller.

Det hindret likevel ikke 24-åringen fra å vise seg fram på en positiv måte. Etter kampen fikk King også skryt fra uventet hold, da motstandermanager Pep Guardiola tok seg tid til å rose nordmannen.

- Bournemouth har en fantastisk spiss i King. Han er så sterk og han vinner dueller, sier Guardiola i et intervju vist på TV 2.

Herjet med stjernestopper

Manchester City brukte sist sommer rundt 400 millioner kroner på midtstopper Nicolas Otamendi, men i løpsduell med King ble argentineren parkert flere ganger.

IMPONERT AV KING: City-manager Pep Guardiola syns Joshua King er en bra spiller. Foto: Scanpix
IMPONERT AV KING: City-manager Pep Guardiola syns Joshua King er en bra spiller. Foto: Scanpix Vis mer

Det gikk også bare sju minutter av andre omgang før Otamendi ble erstattet av John Stones. King hadde i tillegg flere andre gode involveringer, utenom duellene med Otamendi.

Guardiola, som aldri har opplevd en bedre start som manager enn i Manchester City, forteller at han mener Bournemouth er det beste laget de har spilt mot denne sesongen. Det inkludererer som kjent Manchester United.

- Med ballen, syns jeg Bournemouth er det beste laget vi har spilt mot, sier spanjolen.

De Bruyne skinte - igjen

Etter kampen trakk Guardiola også frem en av sine egne spillere, i Kevin De Bruyne. Belgieren presterte en praktkamp i 2-1-seieren over byrival United sist uke og var glitrende igjen denne helga.

NY PRAKTKAMP: Kevin De Bruyne er i storform. Foto: Scanpix
NY PRAKTKAMP: Kevin De Bruyne er i storform. Foto: Scanpix Vis mer

- De Bruyne er en glimrende spiller. Han er på et eget nivå. Han er klok, forstår fotball og «ser» alt. Han både gir målgivende og scorer selv. Vi er heldige som har Kevin hos oss, erkjenner Guardiola, som har ledet City til fem strake triumfer i Premier League.

Resultatene gjør at mannskapet hans topper tabellen, to poeng foran Everton på andreplass. Kings Bournemouth har på sin side tatt fire poeng av 15 mulige. Nordmannen står foreløpig med én scoring, etter å ha startet samtlige av kampene for manager Eddie Howes gutter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer