Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pep Guardiola mener Yaya Toure lyver

Guardiola kaller Yaya Touré for løgner etter beskyldninger om rasisme

Pep Guardiola svarer på Yaya Touré utsagn om at han disfavoriserer afrikanske spillere. - Ren løgn, sier City-manageren.

LØGN: Pep Guardiola kaller Yaya Tourés utsagn om han for ren løgn. Foto: Reuters / Russell Cheyne Livepic / NTB Scanpix
LØGN: Pep Guardiola kaller Yaya Tourés utsagn om han for ren løgn. Foto: Reuters / Russell Cheyne Livepic / NTB Scanpix Vis mer

Pep Guardiola hevder at Yaya Touré farer med løgn. Forrige uke fortalte nemlig Touré at Guardiola har et problem med afrikanske spillere. Det benekter Guardiola.

Touré var knapt på banen for Manchester City da de paraderte til en overlegen Premier League-tittel i sesongen som gikk, og i et intervju med fotballmagasinet France Football etter sesongen kom han med svært krass kritikk av katalaneren.

- Det er en løgn

Ivorianeren mener at Guardiola, som han heller ikke gikk overens med på slutten av tiden i Barcelona, behandlet ham annerledes fordi han er afrikansk.

- Jeg vet ikke hvorfor, men jeg fikk inntrykket av at han var sjalu og at han følte at jeg var en rival og tok vekk noe av glansen fra ham. Han var slem mot meg, og jeg begynte å lure på om det var på grunn av hudfargen min, sier Touré i intervjuet, ifølge BBC.

Guardiola har nå svart på kommentarene fra sin tidligere midtbanemann. Til den katalanske tv-stasjonen TV 3 forteller Guardiola at uttalelsene til Touré er rene løgner.

- Det er en løgn og han vet det. Vi var sammen i to år og dette er tidspunktet han velger å snakke om det. Han sa aldri dette til meg ansikt til ansikt, sier Guardiola ifølge the Guardian.

Touré forlater City denne sommeren etter at han kun startet sesongens siste kamp for et rekordsettende City-mannskap som tok 100 poeng og scoret 106 mål, begge Premier League-rekorder.

Forsvarer Guardiola

35-åringen, som vant tre Premier League-titler, FA-cupen og to ligacuper i løpet av sine åtte år i Manchester-klubben mener imidlertid at han ikke er den eneste som tenker dette om Guardiola.

- Jeg kjenner andre personer hos Barcelona som også har undret seg om dette. Kanskje er bakgrunnen at vi afrikanere ikke alltid blir behandlet likt av enkelte mennesker som de ville behandlet andre, sier Touré til France Football.

- Når du ser at han har hatt problemer med afrikanere hvor enn han har vært før, begynner du å lure. Når dagen kommer at han tar ut et lag med fem afrikanere - og ikke naturaliserte afrikanere, lover jeg å sende ham en kake, fortsetter Touré.

Guardiola har imidlertid fått støtte av sesongens store City-spiller og arvtakeren til Touré på Manchester Citys midtbane. Kevin De Bruyne er ikke i tvil om at treneren ikke er en rasist.

- Jeg har aldri sett noe. Det ville vært rart om treneren var rasist, med alle de svarte spillerne på laget vårt, har De Bruyne sagt til BBC World Football.

- Jeg vet ikke hva Yaya sa eller om det har blitt skrevet opp feil eller overdrevet. Når man ikke spiller forsøker man alltid å finne en årsak til det. Vi har hatt den beste sesongen noensinne, så til syvende og sist har han gjort det rette valget med laget som spilte mye. I år har treneren sannsynligvis følt at Yaya ikke har gjort nok og ikke var i god nok form. Jeg har aldri sett noe rasistisk i klubben noen gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media