Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Guardiola klar for City

Klubben bekrefter.

MESTERMANAGER: Josep Guardiola overtar Manchester City-roret fra og med sommeren 2016. Foto: NTB Scanpix
MESTERMANAGER: Josep Guardiola overtar Manchester City-roret fra og med sommeren 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester City har ansatt Josep «Pep» Guardiola (45) som sin nye manager. Det bekrefter klubben i en uttalelse i ettermiddag.

«Manchester City kan bekrefte at vi i de siste ukene har gjennomført og avsluttet kontraktsforhandlinger med Pep Guardiola, med tanke på at han skal bli MCFC's hovedtrener fra og med Premier League-sesongen 2016/17», heter det i pressemeldingen.

Avbrutt i 2012 Kontrakten er av tre års varighet. City opplyser videre at den nåværende enigheten er kommet til på bakgrunn av diskusjoner som ble avbrutt i 2012.

«Av respekt for (nåværende City-manager) Manuel Pellegrini og spillerne ønsker klubben å offentliggjøre sin beslutning, for å fjerne unødvendige spekulasjonsbyrder. Manuel, som fullt og helt støtter avgjørelsen om å gå ut med dette, er 100 prosent fokusert på å nå sine mål for den inneværende sesongen», heter det i offentliggjøringen.

Guardiola vil på sin side fullføre sesongen i Bayern München med omtrent de samme mål som Pellegrini: Å bli nasjonal mester og kjempe hele veien inn i Champions League.

Mesterlige meritter Guardiola fikk sin første store trenerjobb da han ble hovedtrener for Barcelona i 2008, og ble en umiddelbar suksess. Under hans ledelse vant Barcelona La Liga tre år på rad. De vant også Champions League to av de tre sesongene, før Real Madrid og Jose Mourinho ble ligamester i 2012.

Etter den sesongen tok Guardiola et hvileår, før han takket ja til å bli ny manager i Bayern München. Der har han også klart å implementere en teknisk og ballbesittende spillestil, samtidig som han har beholdt vinnerkulturen:

Klubben styrer nå mot den tredje ligatittelen av tre mulige under Peps ledelse. Tidligere i vinter ble det klart at Guardiola ikke fortsetter i Bayern München - kort tid seinere ble ryktene om at Carlo Ancelotti skulle etterfølge ham der, bekreftet.

Og i dag sprakk altså en annen dårlig skjult hemmelighet. Det er tvilsomt om vi får se en signering av like viktig kaliber i løpet av de siste ti timene av Deadline Day.