PLEIER FORHOLDET: Barcelona og daværende Barca-spiller Zlatan Ibrahimovic var på besøk hos Martin Andresen og Vålerenga i fjor sommer. Nå har Andresen vært i den katalanske storbyen på studietur.

Foto: Berit Roald / Scanpix
PLEIER FORHOLDET: Barcelona og daværende Barca-spiller Zlatan Ibrahimovic var på besøk hos Martin Andresen og Vålerenga i fjor sommer. Nå har Andresen vært i den katalanske storbyen på studietur. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

- Guardiola likte tankegangen vår

Martin Andresen har vært på studietur til Barcelona.

(Dagbladet): Vålerenga-trener Martin Andresen har brukt landslagspausen til studietur, og den siste uken har han vært i Barcelona og besøkt den katalanske klubben, skriver VIF på sine hjemmesider.

- Jeg har vært nedover og sett på hvordan Barcelona jobber i yngre avdelinger, sett noen treninger og snakket med folk i klubben om hvordan Barcelona driver i det daglige, sier Andresen.

Vålerenga tapte 2-4 for Barca da Pep Guardiolas menn var på besøk i Oslo i fjor sommer, men ifølge Martin Andresen hadde den spanske treneren bitt seg merke i deler av Oslo-klubbens taktiske opplegg.

- Vi snakket selvfølgelig mye om fotball. Guardiola var nysgjerrig på hvordan vi drev videre i Vålerenga og han kunne fortelle at de igjen hadde analysert kampen vår i fjor nå nylig. Han hadde mange ganger tenkt på hvordan vi løser det med å flytte opp midtstopperen i midtbaneleddet når vi har ballkontroll, sier VIF-sjefen.

- Han likte tankegangen og synes det var en fin måte å løse problematikken med å spille seg ut bakfra på, og han likte hvordan strukturen vår var. Men mest av alt handlet turen om å hente inspirasjon som jeg kan ta med meg i jobben jeg skal gjøre i Vålerenga, sier Andresen.

Vålerenga tapte forøvrig 0-2 for Tromsø i en treningskamp på Valle Hovin torsdag ettermiddag.

Neste helg møter Oslo-klubben Strømsgodset på bortebane, i Tippeligaens nest siste runde.

INTERESSERT: Ifølge Andresen hadde Barcelona-trener Pep Guardiola lagt merke til deler av det taktiske opplegget til VIF.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
INTERESSERT: Ifølge Andresen hadde Barcelona-trener Pep Guardiola lagt merke til deler av det taktiske opplegget til VIF. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer