Dagbladets Premier League-tips 2019/2020

Guardiola lurer Klopp i år igjen

Det spiller ingen rolle hvem du spør eller hvilket tabelltips du velger. Det er bare ett lag som kan vinne Premier League 2019/2020.

DE TO STORE: De var en og to i mai i 2019. Når vi skriver mai 2020 vil de være en og to igjen. Og nok en gang er det Pep Guardiola (th) og Manchester City som kommer ut på topp over Jürgen Klopp og Liverpool. Det tror vi. Det tror de fleste. Foto: NTB/Scanpix
DE TO STORE: De var en og to i mai i 2019. Når vi skriver mai 2020 vil de være en og to igjen. Og nok en gang er det Pep Guardiola (th) og Manchester City som kommer ut på topp over Jürgen Klopp og Liverpool. Det tror vi. Det tror de fleste. Foto: NTB/ScanpixVis mer

29. JANUAR SIST vinter tapte Manchester City 2–1 i Newcastle. Det var spilt 24 serierunder i Premier League, Liverpool hadde 60 poeng, var fire foran City og hadde en kamp mindre spilt.

14 strake seirer seinere, etter 4–1 i Brighton på sesongens siste dag, vant Pep Guardiolas Manchester City tittelen ett poeng foran Jürgen Klopps Liverpool.

Denne sesongen tror vi det blir mer.

ALLE TROR DET. Og det handler ikke om å gå i flokk. Det er bare sånn det er. Det er ingen annen måte å se det på. Manchester City, de to siste sesongenes seriemestere, er fortsatt laget slå.

DET ER DER lista ligger. På 100 poeng og 79 plussmål sesongen 2017/2018. På 98 poeng og 72 plussmål sesongen 2018/2019. Og over 38 serierunder er det ingen som vil klare det, selv om Liverpool i mai rundet av en historisk god sesong bare ett poeng bak de uslåelige.

Vi sier ikke Liverpool blir borte, kan hende de følger Manchester City helt til døra.

Men når vi skriver mai 2020 er vårt tips, som stort sett alle andres, at vil det være 30 år siden Liverpool sist vant ligamesterskapet.

DE ALLER FLESTE tror som oss, at topp to handler om City og Liverpool. Det er bak dem variasjonene kommer. Sammen med de redaksjonelle uenighetene. Tottenham som nummer tre, selv om de tapte 13 ligakamper forrige sesong (23-2-13), har ikke skapt de store diskusjonene. Det er Manchester United fire, Arsenal fem og Chelsea sju, som har vært vanskeligst å plassere.

Og spesielt Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

Premier League-tipset:
1. Manchester City
2. Liverpool
3. Tottenham
4. Manchester United
5. Arsenal
6. Everton
7. Chelsea
8. Wolverhampton
9. Leicester
10. Watford
11. Bournemouth
12. West Ham
13. Southampton
14. Crystal Palace
15. Burnley
16. Aston Villa
17. Brighton
18. Newcastle
19. Sheffield United
20. Norwich

SOM NOEN MENER ser helt OK ut, spesielt etter at de signerte Harry Maguire. Alt mens andre slår våren 2019 i bordet, og sier manageren er naiv, sjanseløs og vil få sparken før jul. Mens de farligste etterlyser en større og sterkere spiss enn Marcus Rashford, samtidig som Paul Pogbas humørsvingninger og flørting med Real Madrid kan bli et underliggende og vedvarende problem, maken til det Liverpool hadde da Philippe Coutinho grein seg til Barcelona i januarvinduet 2018.

Manchester United kan derfor bli hva som helst.

I vårt tips blir de nummer fire.

TOPP SEKS KLUBBENE, fellesnevneren på Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal og Manchester United, er blitt et urokkelig begrep i Premier League. Ser du bort fra den merkelige 2015/2016-sesongen, den Leicester vant med 81 poeng, ti poeng foran Arsenal, og Liverpool ble åtte (60) og Chelsea ti (50), har fem av lagene vært innenfor topp seks så langt tilbake som 2010. Everton har splittet dem et par ganger (2012/2013 (6) og 2013/2014 (5)), akkurat som Aston Villa (6) gjorde det i 2009/2010 og Newcastle i 2011/2012.

Denne sesongen tror vi Everton klarer det igjen.

LIVERPOOLS LILLEBROR PÅ Merseyside avsluttet forrige sesong med seirer over Chelsea, Arsenal og Manchester United. Laget er betydelig forsterket, manager Marco Silva har fått en sesong på Goodison, og veldig mye ser veldig bra ut. Derfor splitter de Arsenal (5) og Chelsea (7), der salget av lagets beste spiller, Eden Hazard, og ansettelsen av Frank Lampard, er de største usikkerhetsmomentene på Stamford Bridge.

Noen kaller ansettelsen av Lampard et romantisk anfall hos eier Roman Abramovitsj, akkurat slik mange mener Manchester Uniteds valg av Ole Gunnar Solskjærs faller i den samme kategorien

Andre mener det er genialt.

WOLVERHAMPTON VANT THE CHAMPIONSHIP med 99 poeng i 2018, gjorde comeback i Premier League med en sensasjonell sjuendeplass i 2019, og har kinesiske eiere med ekstremt dype lommer. Pluss den hellige ånd på sidelinja (manager Espirito Santo).

De kan også blande seg inn og gjøre livet surt for mange om alt faller på plass.

Akkurat som Leicester.

NYOPPRYKKEDE LAG ER alltid i fare, og de fleste av dem tippes alltid rett ned igjen. Det er vanskelig å se hvordan Norwich og Sheffield United skal overleve. Mens alle problemene på St. James' Park, der klubbeier Mike Ashley synes å være det største – han var i hvert fall grunnen til at Rafa Benitez ikke orket mer og dro til Kina, sender Newcastle tilbake til The Championship.

Tror vi.

Men vi har tatt feil før.

Som alle andre.