Dagbladets Premier League-tips 2019/2020

Guardiola lurer Klopp i år igjen

Det spiller ingen rolle hvem du spør eller hvilket tabelltips du velger. Det er bare ett lag som kan vinne Premier League 2019/2020.

DE TO STORE: De var en og to i mai i 2019. Når vi skriver mai 2020 vil de være en og to igjen. Og nok en gang er det Pep Guardiola (th) og Manchester City som kommer ut på topp over Jürgen Klopp og Liverpool. Det tror vi. Det tror de fleste. Foto: NTB/Scanpix
DE TO STORE: De var en og to i mai i 2019. Når vi skriver mai 2020 vil de være en og to igjen. Og nok en gang er det Pep Guardiola (th) og Manchester City som kommer ut på topp over Jürgen Klopp og Liverpool. Det tror vi. Det tror de fleste. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

29. JANUAR SIST vinter tapte Manchester City 2–1 i Newcastle. Det var spilt 24 serierunder i Premier League, Liverpool hadde 60 poeng, var fire foran City og hadde en kamp mindre spilt.

14 strake seirer seinere, etter 4–1 i Brighton på sesongens siste dag, vant Pep Guardiolas Manchester City tittelen ett poeng foran Jürgen Klopps Liverpool.

Denne sesongen tror vi det blir mer.

ALLE TROR DET. Og det handler ikke om å gå i flokk. Det er bare sånn det er. Det er ingen annen måte å se det på. Manchester City, de to siste sesongenes seriemestere, er fortsatt laget slå.

DET ER DER lista ligger. På 100 poeng og 79 plussmål sesongen 2017/2018. På 98 poeng og 72 plussmål sesongen 2018/2019. Og over 38 serierunder er det ingen som vil klare det, selv om Liverpool i mai rundet av en historisk god sesong bare ett poeng bak de uslåelige.

Vi sier ikke Liverpool blir borte, kan hende de følger Manchester City helt til døra.

Men når vi skriver mai 2020 er vårt tips, som stort sett alle andres, at vil det være 30 år siden Liverpool sist vant ligamesterskapet.

DE ALLER FLESTE tror som oss, at topp to handler om City og Liverpool. Det er bak dem variasjonene kommer. Sammen med de redaksjonelle uenighetene. Tottenham som nummer tre, selv om de tapte 13 ligakamper forrige sesong (23-2-13), har ikke skapt de store diskusjonene. Det er Manchester United fire, Arsenal fem og Chelsea sju, som har vært vanskeligst å plassere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer