Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Guardiola med United-stikk

Pep Guardiola hevder han heller ville bodd på ei øygruppe i det indiske hav enn å trene Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

GOD STEMNING: Men Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola er også bitre rivaler. Foto:   REUTERS/Phil Noble
GOD STEMNING: Men Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola er også bitre rivaler. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
  • Manchester United - Manchester City i ligacupens semifinale klokka 21.00 på Viasport 1.

En nordmann og en spanjol styrer på hver sin side av den britiske storbyen Manchester. Tirsdag kveld møtes de - igjen - for å bestemme hvem som har totalt herredømme over byen.

Manchester United tar imot Manchester City på Old Trafford til semifinale i ligacupen.

Rivaliseringen har vært kokende de siste åra. Nå sender City-trener Pep Guardiola også et stikk i retning sin røde rival.

- Etter City kommer jeg aldri til å ville trene United. Jeg ville heller aldri trent Real Madrid (etter Barcelona, red. anm.). Jeg vil heller bo på Maldivene om jeg ikke får noen andre tilbud, sier Guardiola ifølge The Guardian.

OVERRASKET: United-supportene på vei hjem fra kamp fikk seg litt av en overraskelse da kong Harald plutselig kom inn på SAS-flyet som skulle ta dem hjem til Norge. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer

1-1

Umiddelbart etter å ha ytret ordene, er imidlertid Guardiola litt i tvil: Det er vel ingen golfbaner på Maldivene, grubler han.

Solskjær kom på sin side med et stikk i retning Guardiola.

Britiske Gary Lineker, tidligere toppspiller og nå ekspert for BBC, mener nemlig at Guardiola er tidenes mest innflytelsesrike manager i fotballen. Solskjær er helt uenig.

- Han har hatt stor innflytelse siden han tok over Barcelona i sin tid, og jeg har beundret Peps lag. Men jeg må si at jeg har spilt under den største, sier Solskjær ifølge Manchester Evening News.

Med det mener han altså sir Alex Ferguson - som vant trofeer i bøtter og spann med Manchester United før han ga seg som manager i 2013.

Vant sist

Uansett: Tirsdag kvelds oppgjør står mellom det akkurat nå tredje og femte beste laget i Premier League. Returkampen går 29. januar.

- Det er to kamper, så vi må huske at vi bare er halvveis når denne kampen er over. Men vi fokuserer bare på denne kampen nå, for det er tre uker til den neste, sier Solskjær.

United vant 2-1 sist lagene møttes i en ligakamp i desember.

- Vi hadde en bra periode der mot Tottenham og City (to seirer på fire dager), og det er nivået vi må sikte mot. Vi vet vi kan klare det fysisk, men hver kamp lever sitt eget liv, sier Solskjær.