Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Guardiola nektet å si noe om exit-ryktene

Johan Cruyff hevder manageren kan slutte etter finalen.

KAN GÅ UT DØRA? Pep Guardiola ville ikke komme med klare forsikringer om at han fortsetter som Barcelona-trener, da spørsmålene kom på pressekonferansen på Wembley i kveld.Foto: SCANPIX/AFP/LLUIS GENE
KAN GÅ UT DØRA? Pep Guardiola ville ikke komme med klare forsikringer om at han fortsetter som Barcelona-trener, da spørsmålene kom på pressekonferansen på Wembley i kveld.Foto: SCANPIX/AFP/LLUIS GENE Vis mer

LONDON/OSLO (Dagbladet): Tidligere Barcelona-manager Johan Cruyff skapte overskrifter i Spania i dag, med uttalelser om at Pep Guardiola kan slutte i jobben etter finalen mot Manchester United - uansett hvordan det går.

- Guardiola har jobbet veldig hardt de siste årene, og det ville ikke overraske meg om han forlater klubben uavhengig av resultatet på lørdag, sa nederlenderen, ifølge Reuters.

Da Pep Guardiola møtte pressen på Wembley i kveld, nektet han å svare direkte på om han kan komme til å slutte.

- Det er ingenting å snakke om i dag. Vi har bare jobbet for å komme hit, la oss ikke snakke om noe annet, om at jeg skal forlate Barcelona. La oss vente med det til en annen dag, sier den suksessrike treneren.

Guardiola kan vinne sin tiende tittel på knapt tre år med seier over Manchester United i morgen, og vil neppe ha problemer med å få seg ny jobb dersom han ønsker en pause fra Camp Nou.

Spillerne hans håper imidlertid det ikke er aktuelt.

- Nei, Pep skal bli. Han er viktig for oss spillerne og for klubben. For alle. Det er i Barca han hører hjemme, sier Victor Valdes.

- Vi vil skape historie for klubben og for denne generasjonen av spillere som er med Pep. Du kan sammenlikne med folk som Cruyff fra fortiden - laget fra 1992 - men Pep er sin egen herre. Han klarer seg utmerket, sier målvakten.
  Barcelona '11 - tidenes lag?
- Dette kan bli tiårets finale, sa Alex Ferguson da han møtte pressen tidligere i ettermiddag.

Det finnes også de som mener morgendagens Barcelona-lag er tidenes fotballag.

- Jeg har fått det spørsmålet mange ganger de siste månedene og ukene, og det er umulig å svare på. Det har vært mange store lag opp gjennom tidene. Jeg har ikke sett alle store lag opp gjennom historien og det er umulig å sammenlikne, sier Pep Guardiola.

- Men for oss som er her nå vil seier være en enorm tilfredstillelse og en bekreftelse på at vårt lag er veldig godt. Det er det vi tenker på. Å snakke om at vi kan bli det beste laget gjennom historien er umulig. Det går ikke an å snakke om det, sier han.

- Kan det bli tiårets beste finale, som Ferguson sier?

- Kanskje. Men vi må vise det i morgen. Vi må vise at vi fortjener den merkelappen i morgen. At vi er i den beste finalen på 10 år. Jeg kan forestille meg at det blir en god finale mellom to lag som vil angripe. Det handler om hvem som kontrollerer og dominerer de avgjørende situasjonene best, sier Barcelona-sjefen.

Må være bedre enn i Roma
Manchester United er blitt mye bedre siden 2009, mener sjefen deres. Potensielt problem: Det er visst Barcelona blitt også.

- Vi kjenner hverandre bedre. Vi er bedre forberedt. Den gangen var alt nytt. Jeg var ny, spillerne var nye — det var veldig rart å vinne. Det skjedde så fort. Og hvor bra det var - jeg vet ikke, sier Guardiola.

- Men jeg at vi spilte dårligere enn det nivået vi må opp på for å vinne i morgen. Så la oss være ærlige — vi er nødt til å være bedre enn i Roma. Mye bedre, sier han.

- Hvordan er stemningen blant spillerne dine?

- De tenker bare gode ting. Jeg sier ikke at vi vinner. Men jeg ser at spillerne tar ansvar og er stolte. De føler seg topp og er ett hundre prosent klare. Men vi står foran en mektig motstander, bare se på historien deres. Vi er stolte over å møte en slik klubb igjen, sier Guardiola.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media