Guardiola og Mourinho er favoritter til å ta over Chelsea

Men Canal+-ekspert tror det er lite sannsynlig.

FAVORITTER: Engelske aviser peker ut Pep Guardiola og Jose Mourinho som de to største favorittene til å ta over etter Andre Villas-Boas. Foto: Reuters / Juan Medina
FAVORITTER: Engelske aviser peker ut Pep Guardiola og Jose Mourinho som de to største favorittene til å ta over etter Andre Villas-Boas. Foto: Reuters / Juan MedinaVis mer

(Dagbladet): Andre Villas-Boas var Chelsea-manager i 256 dager. I går fikk han sparken.

Nå begynner jakten på en erstatter, og en rekke engelske aviser skriver i dag at Pep Guardiola eller Jose Mourinho er de to heteste alternativene til å ta over London-klubben som har sparket syv managere de ni siste årene.

The Guardian skriver at Guardiola topper ønskelista til Abramovich. Barcelona-treneren har ennå ikke skrevet under på en ny kontrakt med katalanerne, og Abramovich håper at han kan friste 41-åringen til London.

Tror på ny Barca-kontrakt Canal+-ekspert Magnar Kvalvik tror ikke vi får se Guardiola i Premier League med det første.

- Jeg venter egentlig bare på at Guardiola skal signere kontrakten med Barcelona. Kan ikke se for meg at han drar fra Barcelona nå, sier Kvalvik til Dagbladet.

Guardiola har ved flere anledninger klaget på hvor stressende det er å være Barcelona-trener, og Kvalvik tror ikke presset vil bli mindre i Chelea.

- Han har klaga på smerter i ryggen, og en har sett at han ved flere anledninger har vridd seg i smerter på benken. Han har også klaget på at han har mista hår, så det er ingen tvil om at det har vært en påkjenning for ham å være Barcelona-trener og han vil nok få merke det som Chelsea-trener også, sier Kvalvik.

I La Liga kjemper Barcelona med bare ett lag om serietittelen. I Premier League er det fire, kanskje fem forskjellige utfordrere.

- Etter de fire Clasicoene i fjor ga han uttrykk for at det var en stor påkjenning. I England vil det bli noe av det samme ettersom det ikke bare er en hovedkonkurrent. Det blir flere lag å kjempe mot, og flere store kamper på rekke og rad. Det er Liverpool, Tottenham, Manchester United, Arsenal og Manchester City. Nei, jeg tror det blir en minst like stor påkjenning for Guardiola i Chelsea som i Barcelona, sier Kvalvik.

Mourinho-retur? Jose Mourinho er nestemann på lista. Real Madrid-treneren forlot klubben i 2007 etter å ha kranglet med Abramovich, men de to skal imidlertid ha blitt gode venner igjen siden.

Portugiseren har ved flere anledninger sagt at han vil tilbake til Premier League, og var i forrige uke i London for å se på leiligheter.

Men Kvalvik tror ikke Mourinho er lysten på å dra tilbake til Chelsea, til tross for at satt pris på sin tid i klubben.

- Nei, det tror jeg ikke. Han er en trofésamler, og har samla sine troféer med Chelsea, med Inter, med Porto og er iferd med å samle med Real Madrid. Mitt inntrykk er at han skal til en ny klubb og samle nye troféer der.

PS. En outsider til jobben er Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp. Han vant Bundesligaen med klubben i fjor, og de svart-gule leder ligaen med syv poeng på Bayern München denne sesongen.

256: Andre Villas-Boas var Chelsea-manager i 256-dager. Foto: Reuters / Tony Gentile / Scanpix
256: Andre Villas-Boas var Chelsea-manager i 256-dager. Foto: Reuters / Tony Gentile / Scanpix Vis mer