Guardiola reagerer sterkt på dommerens avgjørelse i denne situasjonen

- Absolutt ikke riktig.

(Dagbladet): Manchester United svarte flere kritikere da de fikk med seg uavgjort mot Bayern München før returkampen i Tyskland om ei uke. Og like før slutt var det en situasjon som førte til at muligheten til avansement ble litt større.

Bastian Schweinsteiger er en av de beste midtbanespillerne i verden, og tyskeren vil bli savnet når han nå må stå over i München etter sitt røde kort i går. Han taklet Wayne Rooney som var på vei ut av egen 16-meter, uten å treffe ballen.

Dommeren fant fram det gule kortet, Schweinsteigers andre for kvelden, og sendte ham i dusjen.

Antyder filming Pep Guardiola var ikke fornøyd med at Schweinsteiger ble utvist, på spørsmål om det var riktig, sier han ifølge The Guardian:

- Absolutt ikke.

Spanjolen går langt i antyde at Wayne Rooney overspilte i situasjonen. Han viste også det berømte filmetegnet med hendene like etter episoden.

- Jeg snakket med dommeren. han er en veldig god dommer. Han gjorde en veldig, veldig god kamp, men det er urettferdig (det røde kortet). Men det er greit. Hvis du vil vinne Champions League må du løse og overkomme alt som skjer i løpet av turneringen. Jeg sa min mening til dommeren, det er alt, sier Guardiola.

Sportsdirektør Matthias Sammer spør seg hvorfor ikke Antonio Valencia ble utvist tidligere i kampen.

- Hvis samme regler gjelder, så vet jeg ikke hvorfor Valencia blir på banen. Hvis dommeren legger seg på en linje må han følge den. Ingen tvil om at det var en takling fra Schweinsteiger, men for Valencia var det mange frispark og hans utstrakte fot mot Jerome Boateng. På dette nivået må alle behandles likt, sier han til tyske Bild.

Uenig Manchester United-manager David Moyes så litt annerledes på situasjonen.

- Jeg syns Schweinsteiger feller Wayne. Det er gult kort, eller i det minste et frispark, sier Moyes til The Guardian.

Returoppgjøret spilles 9. april.

IKKE BLID: Bastian Schweinsteiger sier hva han syns om Wayne Rooney etter taklinen. Foto:  AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / NTB Scanpix
IKKE BLID: Bastian Schweinsteiger sier hva han syns om Wayne Rooney etter taklinen. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE / NTB Scanpix Vis mer