OVERRASKET: Roberto Di Matteo og Josep Guardiola møtte hverandre i semifinalen i Champions League. Sistnevnte er overrasket over at italieneren fikk sparken. Foto:  AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB scanpix
OVERRASKET: Roberto Di Matteo og Josep Guardiola møtte hverandre i semifinalen i Champions League. Sistnevnte er overrasket over at italieneren fikk sparken. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB scanpixVis mer

Guardiola skeptisk til Chelsea etter sparkingen av Di Matteo

Nå kan det se ut som Abramovitsj og Chelsea går for plan B.

Følg Sunderland - Chelsea i vårt Fotballstudio fra 16:00!

(Dagbladet): Det var mange som hevet øyenbrynene da Roberto Di Matteo fikk sparken etter Champions League-tapet for Juventus. Det at Roman Abramovitsj kvitter seg med managere ofte er i seg selv ingen overraskelse, men tiden og måten det skjedde på fikk folk til å reagere.

En av dem som reagerte på sparkingen er Pep Guardiola, som lenge så ut til å være en favoritt til å ta over jobben. Ifølge Daily Mail ønsker ikke spanjolen å jobbe med Roman Abramovitsj fordi han er redd han ikke vil få nok tid til å bygge opp det laget han ønsker, dersom han ikke leverer gode resultater hele tiden.

I tillegg ønsker Guardiola full kontroll over fotballdelen i klubben, noe som kan vise seg å bli vanskelig med den styrtrike russeren som eier. Abramovitsj har tidligere vist at han vil ha et ord med i laget når det gjelder spillerkjøp.

Samtaler Chelsea skal ha holdt samtaler med representanter for Guardiola, men forhandlingene skal ikke ha gått så bra som klubben håpet. Nå ser det ut til at klubben vil rette fokus mot en annen europeisk topptrener.

Jurgen Klopp og Borussia Dortmund har imponert mange med sitt blendende spill i Europa denne sesongen. Når skal Klopp være ønsket på Stamford Bridge. Roman Abramovitsj skal være en fan av tyskeren, men det er usikkert om han vil la seg overtale til et klubb-bytte.

Rafael Benitez er midlertidig manager i London-klubben, og det er ventet at han vil være ferdig i sjefstolen etter inneværende sesong, hvis ikke før. Spanjolen føler presset etter to uavgjort og ett tap på tre seriekamper. Chelsea-eier Roman Abramovitsj skal allerede være misfornøyd med ansettelsen ifølge engelske medier.

Tror det vil snu Benitez har hatt fansen imot seg helt fra strarten, men tror at det kan snu med tiden.

- Hvis vi spiller som vi gjorde her om dagen (6-1 seieren over danske Nordsjælland i Champions League), er jeg sikker på at fansen vil bli glad, sier Benitez ifølge Daily Mail.

Manageren har også tro på at resultatene vil bli bedre etter hvert som han blir bedre kjent med laget.

- Jeg er veldig glad for å være her, og spillerne er fantastiske. Med tiden vil vi forstå hverandre bedre, og da vil du se at det slår positivt ut på banen, sier Benitez.

Det spørs bare om 52-åringen får den tiden han ønsker.