MØTER ATLÉTICO MADRID: Pep Guardiolas Bayern München styrte unna Manchester City. Foto. Scanpix
MØTER ATLÉTICO MADRID: Pep Guardiolas Bayern München styrte unna Manchester City. Foto. ScanpixVis mer

Guardiola slapp «umulig» oppgave: Bayern trakk Atlético i CL-semien

Mens Manchester City møter Real Madrid.

(Dagbladet): Den spennende trekninga av sesongens semifinaler i Champions League fant sted i UEFAs hovedkvarter i sveitsiske Nyon. Etter fantatiske resultater i Europa denne sesongen er engelske Manchester City, tyske Bayern München og de spanske Madrid-lagene Real og Atlético alle bare ett hinder unna den gjeveste kampen av dem alle:

Finalen på mektig Giuseppe Meazza i Milano lørdag 28. mai.

Manchester City vil møte Real Madrid, mens Bayern München skal spille mot Atlético Madrid.

Guardiola slapp City Det betyr at Pep Guardiola foreløpig slipper å møte sin neste arbeidsgiver, Manchester City. Guardiola har vært trener for Barcelona og Bayern München i sju sesonger. I samtlige av dem har han ledet lagene sine til semifinalen i Champions League. Det er en unik prestasjon, og av mange sett på som hovedgrunnen til at City gjorde det de kunne for å sikre seg tjeneste hans fra og med i sommer.

Guardiolas overgang fra tysk til engelsk fotball går på bekostning av Manuel Pellegrini, som har sittet på oppsigelse siden ansettelsen ble kjent 1. februar. Derfor var det knyttet stor spenning til om de to lagene og trenerne ville trekke hverandre, noe som ville ført til et svært spesielt møte.

Det ville også blitt vanskelig for Guardiola som enten ville endt opp med å skuffe supporterne til sin nåværende eller kommende klubb.

Pellegrini mot gamleklubben For Citys chilenske managere blir det imidlertid et gjensyn med Real Madrid, hvor han var sjef i 2009 og 2010. Det syns Viasat-kommentator Roar Stokke er interessant.

- Det er et fantastisk poeng. Etter mange av mine år i sirkuset så har jeg fått et distansert onkelforhold til Manuel Pellegrini, for han fremstår så sympatisk og profesjonell. Det er nesten så jeg unner ham dette. Det blir garantert to fantastiske kamper, sier Stokke til Dagbladet.

Viasat-kommentatoren gleder seg stort til de kommende semifinalene.

- Vann i munnen. Jeg får vann i munnen. Med det som har skjedd i kvartfinalene tenker jeg at det er veldig kjærkomment at internasjonal fotball er blitt mindre forutsigbar. I år tok Manchester City det neste steget, litt mot alle odds ettersom de har slitt i Premier League. Nå tror jeg det blir helt åpent. Det blir en formidabel utfordring mot Real Madrid, men det går ikke an å avskrive et lag med Sergio Agüero og Kevin de Bruyne, sier Stokke.

Han holder Bayern og Real som små favoritter.

- Jeg tror Guardiola skjønner at Bayern må begynne å produsere spesiallagde leggskinner når de nå møter et av de mest hardtarbeidende kollektivene i Europa. Atlético er i stand til å ta ut alt i alle situasjoner i alle kamper. Det oppgjøret blir også helt åpent. Skal jeg være litt tabloid og vurdere hvem som er favoritter rent prosentvis, holder jeg Real Madrid kanskje som 60-40 mot City og jeg vil si at Bayern er det samme mot Atlético hvis Guardiola kan råde over sitt aller beste mannskap. Men jeg setter ikke penger på det.

• Semifinalene spilles 26. og 27. april og 3. og 4. mai.