Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toure er ferdig i klubben etter sesongen

Guardiola tilegner onsdagens kamp til Touré

Pep Guardiola beskriver Yaya Touré som en av de viktigste spillere i Manchester Citys historie og tilegner sesongens siste hjemmekamp til ham.

TAKKER AV: Yaya Toure er ferdig i Manchester City etter sesongen. I kveld spiller han sin siste hjemmekamp på Etihad. Foto: NTB/Scanpix
TAKKER AV: Yaya Toure er ferdig i Manchester City etter sesongen. I kveld spiller han sin siste hjemmekamp på Etihad. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Veteranen fra Elfenbenskysten, som fyller 35 år på sesongens siste dag søndag, spiller fra start for første gang denne sesongen når Manchester City tar imot Brighton i en hengekamp onsdag kveld.

Touré forlater klubben ved sesongslutt, og Guardiola vil la ham få en verdig avskjed med klubben han sluttet seg til i 2010. Da kom han fra et Barcelona-lag trent av Guardiola for 24 millioner pund.

Siden har Touré vært en viktig mann for Manchester Citys suksess og hjulpet laget til tre Premier League-titler, to ligacupseirer og en FA-cupseier.

Spiller for Yaya

- Han har vært stor for denne klubben. Det er fotballspillere som gjør klubber større, og han har uten tvil vært en av de viktigste i denne klubbens historie. Han hjalp Manchester City å ta et nytt steg, og jeg håper vi kan gi ham en god avskjedskamp, sier Guardiola.

- Vi tilegner kampen til ham. I morgen spiller vi alle for Yaya.

Forholdet til Touré har ikke vært uproblematisk etter at Guardiola kom til klubben. Manageren reagerte særlig på uttalelser fra spillerens frittalende agent Dimitri Seluk, og en stund var spilleren helt ute i kulden.

Touré spilte seg likevel tilbake i Guardiolas planer og ble i fjor sommer belønnet med en ny ettårskontrakt.

Denne sesongen har han måttet nøye seg med ni innhopp. Guardiola sier at veteranen ikke må bedømmes etter denne sesongen alene.

Enorm personlighet

- Vi må se på hele hans karriere, og ikke bare i Manchester. Også i Russland, i Barcelona og Monaco. Han er en spiller med enorm personlighet. Noen ganger spiller det ingen rolle hva slags fysisk form han er i eller hvor han spiller. Han elsker å spille fotball, og han føler ikke press, sa han.

- Han var den eneste vi forlenget kontrakten til forrige sesong. Jeg håper han fortsetter i fotballen og kanskje kommer tilbake hit.

Guardiola ville ikke spekulere i om Touré fortsetter sin aktive karriere, men sa at han ikke er i tvil om at spilleren er i stand til å spille videre på Premier League-nivå om han ønsker det.

Manchester City har for lengst sikret seriegullet. Klubben avslutter sesongen hjemme mot Brighton onsdag og borte mot Southampton søndag. Guardiola ville tirsdag ikke si noe om sine planer for overgangsmarkedet.

- Vi skal spille de to kampene, prøve å ta poeng og avslutte sesongen sterkt. Så får vi se hva som skjer videre, sa han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media