Toure er ferdig i klubben etter sesongen

Guardiola tilegner onsdagens kamp til Touré

Pep Guardiola beskriver Yaya Touré som en av de viktigste spillere i Manchester Citys historie og tilegner sesongens siste hjemmekamp til ham.

TAKKER AV: Yaya Toure er ferdig i Manchester City etter sesongen. I kveld spiller han sin siste hjemmekamp på Etihad. Foto: NTB/Scanpix
TAKKER AV: Yaya Toure er ferdig i Manchester City etter sesongen. I kveld spiller han sin siste hjemmekamp på Etihad. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Veteranen fra Elfenbenskysten, som fyller 35 år på sesongens siste dag søndag, spiller fra start for første gang denne sesongen når Manchester City tar imot Brighton i en hengekamp onsdag kveld.

Touré forlater klubben ved sesongslutt, og Guardiola vil la ham få en verdig avskjed med klubben han sluttet seg til i 2010. Da kom han fra et Barcelona-lag trent av Guardiola for 24 millioner pund.

Siden har Touré vært en viktig mann for Manchester Citys suksess og hjulpet laget til tre Premier League-titler, to ligacupseirer og en FA-cupseier.

Spiller for Yaya

- Han har vært stor for denne klubben. Det er fotballspillere som gjør klubber større, og han har uten tvil vært en av de viktigste i denne klubbens historie. Han hjalp Manchester City å ta et nytt steg, og jeg håper vi kan gi ham en god avskjedskamp, sier Guardiola.

- Vi tilegner kampen til ham. I morgen spiller vi alle for Yaya.

Forholdet til Touré har ikke vært uproblematisk etter at Guardiola kom til klubben. Manageren reagerte særlig på uttalelser fra spillerens frittalende agent Dimitri Seluk, og en stund var spilleren helt ute i kulden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer