VARM VELKOMST: I går startet Guardiola på livet som Manchester City-manager. Den tidligere Bayern München- og Barcelona-treneren ble ønsket velkommen av rundt 6000 City-fans på et supporterarrangement i Manchester. Foto: Jon Super / Anadolu Agency / NTB Scanpix
VARM VELKOMST: I går startet Guardiola på livet som Manchester City-manager. Den tidligere Bayern München- og Barcelona-treneren ble ønsket velkommen av rundt 6000 City-fans på et supporterarrangement i Manchester. Foto: Jon Super / Anadolu Agency / NTB ScanpixVis mer

Guardiola vil motbevise tvilerne: - Det er derfor jeg er her

Spanjolen sier det er som en drøm å få jobbe i engelsk fotball.

Pep Guardiola er klar på at han ønsker å stilne dem som tviler på ham før debuten som Manchester City-manager. Spanjolen sier det er som en drøm å få jobbe i engelsk fotball.

Søndag startet Guardiola på livet som Manchester City-manager. Den tidligere Bayern München- og Barcelona-treneren ble ønsket velkommen av rundt 6000 City-fans på et supporterarrangement i Manchester. Der ble han blant annet spurt om dem som tviler på at han kan lykkes i England.

- Jeg vet hvor tøff Premier League er. Noen har sagt at jeg vil få trøbbel i engelsk fotball, så jeg sa til meg selv: Hvorfor ikke?

- Det er derfor jeg er her. Jeg ønsker å prøve. Jeg har bevist hva jeg kan i Barcelona og i Bayern, nå vil jeg gjøre det her. Jeg har kommet for å lære, sa Guardiola.

Spanjolen ble også spurt om han ønsker å hente Barcelona-stjernen Lionel Messi til Manchester.

- Han er ikke akkurat en dårlig spiller, denne fyren, men dessverre må Messi bli i Barcelona resten av sin karriere, sa Guardiola, som også snakket om hvor stort det er å få være manager i Premier League.

- Jeg drømte om å komme hit da jeg spilte aktivt, men det var ikke mulig. Nå har drømmen gått i oppfyllelse, sa han.

Søndag ble det også klart at Guardiola får med seg tidligere Arsenal-spiller Mikel Arteta i sitt støtteapparat.

(NTB)