MISTER HÅP: Manchester City-manager Pep Guardiola er redd for at det nederlandske stortalentet Frenkie de Jong glipper for klubben. Foto: NTB Scanpix
MISTER HÅP: Manchester City-manager Pep Guardiola er redd for at det nederlandske stortalentet Frenkie de Jong glipper for klubben. Foto: NTB ScanpixVis mer

Frenkie de Jong jaktes av flere storklubber

Guardiolas frustrasjon: - Om Madrid eller Barcelona ønsker ham, kommer du til å tape

Ajax' supertalent Frenkie De Jong er ønsket av flere storklubber og Pep Guardiola er redd spilleren glipper for Manchester City.

Pep Guardiola og Manchester City kjemper en tøff kamp for å henge på Liverpool i ligaen. Før kveldens oppgjør mot Wolverhampton skiller det sju poeng i rødtrøyenes favør.

Men det er ikke bare på banen at City sliter med å være fremst i løypa. På gårsdagens pressekonferanse innrømmet Pep Guardiola at han frykter at klubben ikke kommer til å trekke det lengste strået i jakten på Frenkie de Jong.

Den nederlandske midtbanespilleren har blitt utpekt av Guardiola som den perfekte arvtakeren etter Fernandinho. Problemet for spanjolen er at både hans tidligere arbeidsgiver Barcelona og PSG også sterkt ønsker seg De Jong.

ETTERTRAKTET: Frenkie de Jong er ønsket av flere av verdens beste fotballklubber. Foto: John Thys/ AFP/NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Frenkie de Jong er ønsket av flere av verdens beste fotballklubber. Foto: John Thys/ AFP/NTB scanpix Vis mer

- Det er enkelt om du er den eneste klubben som ønsker deg en spiller, men om mange, mange klubber ønsker ham er det mer komplisert, særlig om Madrid eller Barcelona (også ønsker ham, journ.anm.), da kommer du til å tape. Du er nødt til å være raskere og mer effektiv. Det vil bli dyrt for alle, men det er hva det er, sier Guardiola ifølge The Telegraph.

Guardiola ønsket ikke å nevne De Jong ved navn på spørsmål om han var en mann klubben så på, men hintet i retning av at en overgang for 21-åringen med fem landskamper for Nederland, ville være vanskelig.

- Jeg snakker ikke om saken om Ajax-spilleren, fordi han er en Ajax-spiller. Det er mange spillere, ikke bare en om vi ikke skulle få tak i ham. Men når mange ønsker en spiller blir det mer komplisert. Noen ganger avhenger det av oss. Du må betale klubben, familien og snakke med spilleren og agentene, det er galimatias. Det er virkelig komplisert, fortsetter Guardiola.

Trenger Fernandinho-erstatter

Å finne en langsiktig erstatter for Fernandinho har blitt en stadig mer presserende nødvendighet for Manchester City.

Viktigheten hans for laget viste seg virkelig over juleperioden da City tapte to strake kamper mot Crystal Palace og Leicester da Fernandinho var ute, før den 33 år gamle brasilianeren var tilbake, storspilte og var banens beste da Liverpool ble slått rett etter nyttår.

- Det er ikke enkelt å finne spillere med de spesifikke kvalitetene. Fernandinhos rolle, spesifikt, er så vanskelig å finne, roser Guardiola.

- Han kjenner Premier League, vet alt og det er så viktig. Samtidig er dette et viktig mål for oss å finne en erstatter. Han blir 34 og kan ikke spille flere kamper i uka, sier Manchester City-manageren.

PSG i førersetet

City skal være villige til å legge om lag 750 millioner kroner på bordet for De Jong etter at de i sommer forgjeves forsøkte å hente Jorginho, som i stedet valgte å følge sin manager Maurizio Sarri fra Napoli til Chelsea.

Akkurat nå skal imidlertid Paris Saint-Germain være i førersetet i jakten på den nederlandske 21-åringen.

Det uavhengige nettstedet Paris United, som følger den franske storklubben tett, hevder at De Jong skal være enig med de regjerende franske seriemesterne om en femårskontrakt hvor De Jong får omkring 80 millioner kroner i året.

Ajax' plan har vært å beholde De Jong og deres andre supertalent Matthijs de Ligt fram til sommeren. Klubbens sportsdirektør, den tidligere storspilleren, Marc Overmars skal ønske seg 75 millioner euro for hver av de Ajax-ungguttene og siste ord er neppe sagt i overgangssagaen.