TOPPMØTE: Lars Lagerbäck (til venstre) lærte et triks eller to av Pep Guardiola da de møttes i Reykjavik. Twitterfoto: @footballiceland
TOPPMØTE: Lars Lagerbäck (til venstre) lærte et triks eller to av Pep Guardiola da de møttes i Reykjavik. Twitterfoto: @footballicelandVis mer

Fotballandslaget

Guardiolas melding til Lagerbäck: - Som narkotika, du kan ikke slippe det

Norges landslagstrener imponert etter møtet på Island. Kom inn på hvor lenge du bør holde på som trener.

ULLEVAAL (Dagbladet): Lars Lagerbäck (69) og Norge er i full gang med forberedelsene til VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og Tyskland i september.

Lagerbäck presenterte troppen i går. Siden sist har han hatt litt ferie, men han har også hilst på gamle kjente på Island. Fredag 4. august spilte Manchester City treningskamp mot West Ham i Reykjavik.

I den anledning hilste Lagerbäck på manager Pep Guardiola (46). Han fulgte treninga dagen før kampen, og slo av en prat med ham enkelte omtaler som verdens beste trener.

- Vi snakket litt om hvor lenge man bør holde på som trener. Han mente at fotball er som narkotika, du kan ikke slippe det, forteller Lagerbäck, som fylte 69 år i juli.

Gjensidig respekt

Det islandske fotballforbundet la ut et bilde av møtet på Twitter. «Du har gjort så mye for fotballen», sa Guardiola til Lagerbäck. Møtet var omgitt av gjensidig respekt.

Til Dagbladet sier Lagerbäck:

- Dette var noe som ble bestemt i høst. Jeg skulle reise til Reykjavik når denne kampen gikk. Jeg var med og formidlet kontakter rundt kampen. Jeg passet på å få med meg en trening dagen før.

Han fortsetter:

- Jeg har aldri sett Pep trene tidligere. Jeg har bare hørt det som er blitt fortalt. Jeg ble helt klart imponert av treninga dagen før kamp. Det var mye taktisk trening med utrolig engasjement fra hans side.

Respekt

- Det er også det bildet jeg har fått av ham, uten å kjenne ham personlig. Han er veldig intensiv og aktiv på trening. Han får veldig respekt av meg for å gjøre en sånn trening før en kamp. Det var riktignok en treningskamp, men likevel, påpeker Lagerbäck.

Manchester City vant Reykjavik-oppgjøret 3-0. Flere medier, blant annet Dagbladet, tipper City som seriemester denne sesongen. Men mandagens hjemmekamp mot Everton, som endte 1-1, viser at det fortsatt er rusk i maskineriet.

- Det er fantastisk å være tilbake på Island. Dette var noen av de beste åra i livet mitt, uttalte Lagerbäck til nettstedet fotbolti.net. Nå skal han få sving på Norge. Og at hans fotballfaglige status er høy viser gårsdagens uttak:

De obligatoriske spørsmålene rundt Martin Ødegaard kom som vanlig. Ellers har opinionen «kjøpt» uttaket av de 24 spillerne.

- Realisme og evnen til å se klart har aldri skadet noen. Nå er den tilbake på Ullevaal Stadion, skriver Dagbladets fotballkommentator, Morten Pedersen.