Guastavinos Brann-overgang kollapset

Ble ikke enig med Lyn om sluttoppgjør.

I LYN INNTIL VIDERE: Diego Guastavino (t.h.) blir ifølge rådgiver Terje Liverød værende i Lyn inntil videre.Foto: Anders  Vanderloock / SCANPIX
I LYN INNTIL VIDERE: Diego Guastavino (t.h.) blir ifølge rådgiver Terje Liverød værende i Lyn inntil videre.Foto: Anders Vanderloock / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Rådgiveren beskylder klubben for grådighet, mens klubben beskylder rådgiveren for å fare med usannheter.

Det har ikke vært enkelt å danne seg noe helhetlig bilde av hva som har foregått i forhandlingene mellom Lyn og Diego Guastavino og hans rådgiver Terje Liverød.

Forrige tirsdag var spiller og rådgiver i Bergen for å gjøre seg kjent med forholdene i Brann. Søndag var de på plass på Skagerak Arena i Skien for å overvære møtet mellom Odd og Rosenborg, noe som satte fart i spekulasjonene om Guastavino som en erstatter for Alexander Tettey. I går var uruguayaneren sykemeldt og utilgjengelig for Lyn da han ifølge Liverød hadde «problemer med foten, smerter i kneet og vondt i magen». I dag tidlig så det ut til at han skulle bli Brann-spiller, men nå har overgangen blitt lagt på is.

- Langt fra hverandre
Årsaken ligger i at Lyn og spilleren ikke har klart å bli enige om hvordan arbeidsforholdet dem imellom skulle avsluttes. Etter å ha sittet i møter med Lyn-ledelsen i natt, bekrefter Liverød at Guastavino blir i Lyn inntil videre.

- Vi er langt fra hverandre, og nå er Diego Lyn-spiller ut året før han blir bosmanspiller, sier han til BA.

Lyn har tidligere bekreftet at klubben er enig med Brann om en overgangssum for Guastavino, som ifølge Bergens Tidende ligger på i underkant av to millioner kroner. Investorselskapet Hardball har også sagt seg villig til å delfinansiere kjøpet. Spilleren selv har også kommet til enighet med Brann om de personlige betingelsene i en kontrakt.

Lover ikke troskap til Brann

Likevel sverger ikke rådgiveren troskap til Brann på vegne av Guastavino når kontrakten hans med Lyn løper ut etter sesongen.

- Da er Brann en av flere aktuelle klubber, sier Liverød til ba.no.

Også Lyn-direktør Erik Langerud bekrefter at samtalene mellom Lyn og Liverød endte resultatløst.

— Det ble ingen løsning i nå, og Diego er fortsatt Lyn-spiller. Vi ønsker fortsatt å selge spilleren, men det er tre forskjellige parter som må bli enige her, sier Langerud til BA.

Stridens kjerne er hvor mye penger Guastavino skal ha utbetalt fra Lyn. Dersom han forlater osloklubben i dette overgangsvinduet, frasier han seg muligheten til å putte overgangssummen i egen lomme slik han kunne ha gjort ved nyttår.

Helomvending
Tidligere i dag talte imidlertid det meste for at den vesle teknikeren skulle ikle seg Brann-drakten etter den kommende landslagspausen.

Branns sportslige leder Roald Bruun-Hansen var riktignok tilbakeholden med opplysningene, men hadde på ingen måte resignert med tanke på å lokke Guastavino over fjellet.

- Jeg ønsker ikke å si så mye før det har kommet en avgjørelse, men vi har ikke gitt opp håpet om å få Guastavino til Bergen og Brann, sa Bruun-Hanssen til bt.no.

Ifjor opplevde forøvrig Brann at en annen Lyn-spiller, Odion Jude Ighalo, vraket tilbudet fra klubben i 12. time og i stedet reiste til italienske Udinese.

Omstendighetene er annerledes denne gangen, men likevel ser det ut til at Brann nok en gang har mislykkes med å hente en forsterkning fra osloklubben.